Za optimistično razpoloženje na trgih so poskrbeli Američani in Kitajci. Na zadnjih pogajanjih glede trgovinskega spora naj bi obe strani dosegli napredek, s katerim sta zadovoljni. Glede napredka je bil v enem svojih govorov optimističen tudi ameriški predsednik Trump, kar so trgi izkoristili za gibanje na višje nivoje. V zadnjem javnem nastopu v sredo je bil optimističen tudi Steven Mnuchin, ki je pred odhodom na nova pogajanja v Peking za kamere povedal, da se veseli prihajajočih pogajanj. Zanimiv je bil tudi podatek, da naj bi Trump razmišljal o podaljšanju roka za dosego sporazuma za 60 dni, cilj podaljšanja pa je potencial boljšega dogovora, kot naj bi bilo to mogoče do 1. marca.

V ZDA v zadnjem mesecu dni spremljamo objave poslovnih rezultatov podjetij. V sredo po zaključku trgovanja je rezultate predstavil tehnološki gigant Cisco Systems. V preteklem četrtletju so dosegli 0,73 dolarja dobička na delnico (pričakovano 0,72 dolarja), prihodki pa so se ustavili pri 12,4 milijarde dolarjev, kar je bilo po pričakovanih analitikov. V primerjavi z enakim obdobjem leto prej so se prihodki okrepili za 4,7 odstotka. Pri Ciscu so se odločili za povišanje dividende za 6 odstotkov, prav tako naj bi načrtovali okrepitev programa odkupa lastnih delnic za dodatnih 15 milijard dolarjev. Kljub težavnemu poslovanju na Kitajskem vodstvo pri napovedih ostaja pozitivno, saj v prihodnjem četrtletju načrtujejo novo rast dobička, za okoli 3 odstotke pa naj bi se okrepili tudi prihodki družbe. Po objavi podatkov se je cena delnic zunaj rednega dela trgovanja okrepila za 4,5 odstotka.

Na drugi strani je izraelska farmacevtska družba Teva Pharma poročala o rezultatih, slabših od pričakovanih. Dobiček na delnico je dosegel 0,55 dolarja, prihodki pa so dosegli 4,6 milijarde dolarjev. V primerjavi z enakim obdobjem leto prej so prihodki upadli za 16,5 odstotka. Vodstvo družbe je rezultate pospremilo z orisom spremembe strategije družbe v prihodnjih letih. Teva bo v prihodnjih letih velik delež investicijskih sredstev namenila raziskavam na področju novih bioloških zdravil. Zaradi načina izdelave tovrstnih zdravil, ki je občutno dražji od izdelave običajnih zdravil, so tudi taka zdravila dražja in nosijo potencialne višje marže za podjetje. Relativno slabo poslovanje in nove drage investicije so prestrašile vlagatelje, zato so na borzi v Tel Avivu potisnili ceno delnic za skoraj 8 odstotkov nižje.