Kot je za časopis Gazzeta dello Sport povedal športni direktor Juventusa Fabio Paratici je italijanski prvak prve poteze, s katerimi se je lotil prestopa Cristiana Ronalda, napravil med tekmo lige prvakov proti Realu Madridu. »Tedaj sem se kot vedno srečal z Ronaldovim agentom Jorgejem Mendesom. Dejal mi je, da če bi Ronaldo želel prestopiti v drugam, bi izbral prav Juventus. Nato sem začel preučevati zadevo. Med pogovori za sklenitev dogovora z Joaom Cancelo, me je Mendes pogledal in spomnil na najin pretekli pogovor. ’Če želiš, je pripravljen,’« je Paratriciju dejal igralčev agent.

Od tedaj dalje so se stvari odvijale hitro. Že ob naslednjem snidenju je namreč Mendes Juventusovemu športnemu direktorju predstavil nogometaševe zahteve in višino odškodnine, ki bi jo morali Italijani plačati Realu. »Dejal sem mu, da ga bom obvestil, saj sem vedel, da če ga zavrnem, bo stopil v stik z drugimi klubi. Obenem pa sem se zavedal, da bi prihod Ronalda pomenil prodajo Gonazala Higuaina, a tudi povsem nove možnosti našega kluba na področju trženja,« se spominja Paratici.

»Srečal sem se z našim predsednikom Andreo Agnellijem in direktorjem kluba Pavlom Nedvedom. Strinjali smo se, da moramo poskrbeti za pozitiven šok. Šok, ki bo Juventus dvignil na novo raven,« je za Gazzeto dello Sport še razkril Paratrici in dodal, da so v klubu premlevali tudi o nakupu Interjevega napadalca Maura Icardija, a na koncu prišli do spoznanja, da za 100 milijonov evrov v Torino raje pripeljejo portugalskega zvezdnika.