Gre za mobilno aplikacijo, ki povezuje kmete po celem svetu. Kmetje lahko izberejo tisto kravo ali bika, ki jim je po pregledu fotografij najbolj všeč. Nato so preusmerjeni na spletno stran SellMyLivestock (SML), kjer lahko pregledajo še več fotografij, na voljo pa so jim tudi informacije o sorodni duši njihove živine. Gre za dragocene informacije o donosu mleka, vsebnosti beljakovin in podobno, je pojasnil Doug Bairner, izvršni direktor podjetja Hectare Agritech, ki upravlja s spletno stranjo SML.

»Spojitev dveh živali preko spleta je enostavneje kot pri ljudeh, saj aplikacija vsebuje veliko količino podatkov, ki povedo, kakšen bo mladiček teh čudovitih živali,« je dodal.

Aplikacija se uporablja s pomočjo pametnih telefonov in deluje na podoben način kot Tinder. Najprej morajo kmetje označiti, ali iščejo moškega ali žensko, nato pregledajo fotografije in tiste, ki so jim všeč, s konico prsta povlečejo na desno, tiste, ki jim ne ustrezajo, vržejo v koš na levo. Vse dokler ne najdejo popolnega zadetka.

Aplikacija živini prijazna

Aplikacija prispeva k zmanjševanju transportnega stresa, ki ga doživljajo živali, je prepričan James Bridger, kmet in uporabnik aplikacije Tudder, ki meni, da lahko ta način izrine tradicionalno trgovanje z živino.

»Žival je najlepše videti v domačem okolju in njenem naravnem habitatu, ne pa naloženo na tovornjaku. Če se najde kdo, ki želi priti na ogled ali pa to opravi kar preko aplikacije, so krave srečnejše,« je dodal Bridger.

SellMyLivestock je zabeležil za več kot 64 milijonov dolarjev živine in krme, ki jih je prodal v zadnjem letu.