»Glede na vse kontakte, tudi konkretne pogovore in izkazano željo po vodenju slovenske moške izbrane vrste, je še v začetku tedna vse kazalo, da bo naš novi selektor Andrea Gardini. Z njegove strani smo dobili same pozitivne signale, zanimalo ga je delo s slovensko reprezentanco. Stopili smo v kontakt, saj je bil prav on naša velika želja. Lahko bi dejal, da smo bili vsi prepričani, da bo do sklenitve pogodbe prišlo v kratkem. Njegova edina želja je bila, da mu damo na voljo dva tedna časa, da o možnem angažmaju obvesti klub, saj smo vendarle sredi sezone. Obenem je želel informacijo deliti tudi z družino,« je v zvezi s tem zapisal predsednik OZS Metod Ropret.

»Sledil je nepričakovan zasuk, saj nas je obvestil, da iz osebnih razlogov ne bo sedel na slovensko klop. Njegovo odločitev je potrebno spoštovati. Ob tem bi rad poudaril, da finančna sredstva niso dejavnik, saj nas je denimo že prosil, da mu damo v vpogled okviren program priprav, da bi se tudi sam kar najbolje pripravil na vse, kar sledi. Dejstvo je, da nismo pričakovali, da se bomo znašli v takšni situaciji, a treba bo iti naprej. Gardini je bil naša prva izbira, a obstaja še nekaj zanimivih imen, ki želijo sesti na našo klop. Čeprav se zdi drugače, se nam realno še ne mudi, selektorja Andrea Gianija smo denimo v za nas izjemnem letu imenovali šele aprila,« je v sporočilu za javnost dodal prvi mož slovenske odbojkarske zveze.

Slovenske odbojkarje je nazadnje vodil Srb Slobodan Kovač, ki je na selektorskem stolčku zamenjal Italijana Andreo Gianija. Kovač je slovensko izbrano vrsto prevzel leta 2017 in jo najprej vodil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, na katerih so Slovenci osvojili prvo mesto in se prvič v zgodovini uvrstili na odbojkarski mundial.