V Amsterdamu so v prvem polčasu bili aktivnejši domači nogometaši, ki so imeli malce več žogo v svoji posesti, sprožili pa so tudi več strelov, a le tri od enajstih v okvir vrat.

V 37. minuti so celo zadeli, a so z video tehnologijo Var, prvič v uporabi v evropskih pokalih, zaradi prepovedanega položaja gol razveljavili. Na drugi strani je Real vse štiri strele sprožil proti okviru vrat, a niti enega dovolj dobrega za spremembo izida.

Zato pa so Španci povedli v 60. minuti, ko je po podaji Juniorja Vinicusa zadel Karim Benzema. Petnajst minut pozneje pa so domači po lepi akciji izenačili, zadel je Hakim Ziyech.

V 87. minuti so Madridčani znova povedli in prišli do lepe prednosti pred povratno tekmo, ko je zadel Marco Asensio.

V Londonu pa sta ekipi v prvem polčasu igrali približno enakovredno, s tem da so imeli gosti lepše priložnosti. A že v 47. minuti so domači povedli, potem ko je Heung-Min Son unovčil podajo Jana Vertonghna.

Belgijski branilec je v 83. minuti podvojil prednost Londončanov povišal po podaji Sergea Aurierja. Vsega štiri minute pozneje je angleški predstavnik zadel že za 3:0, potem ko je po podaji iz kota zadel Fernando Llorente.

Že v torek je Manchester United doma izgubil proti Paris St. Germainu z 0:2, Roma pa je premagala Porto z 2:1.

Prihodnji torek se bodo merili Liverpool in Bayern ter Lyon in Barcelona, v sredo pa Schalke in Manchester City ter Atletico Madrid Jana Oblaka in Juventus.