Ljubljanski odbojkarji so konec tedna gostili Krko in brez izgubljenega niza ostali neporaženi tudi po 15. krogu slovenskega prvenstva. Prvo zmago v vlogi trenerja je vpisal Matija Pleško, ki je na klopi do konca sezone nasledil odstavljenega Andreja Urnauta. Čeprav pri ACH Volleyju konkretnih pojasnil za razhod z 52-letnikom niso podali, gre enega od razlogov iskati tudi v slabših nastopih v ligi prvakov. Po štirih odigranih krogih so v tekmovanju še vedno brez zmage, z le eno osvojeno točko pa prikovani na dno skupine C in brez možnosti za napredovanje.

Dvainštiridesetletni Pleško bo sicer danes pred mnogo zahtevnejšim izzivom kot v nedeljo proti Novomeščanom, saj bo z ACH Volleyjem v Tivoliju gostil Friedrichshafen. Nemci, ki so novembra lani slovenske prvake doma odpravili s 3:0, se na papirju ne ponašajo le z boljšo ekipo, temveč tudi precej izkušenejšim trenerjem. Govor je o Belgijcu Vitalu Heynenu, ki moštvo vodi zadnja tri leta. Devetinštiridesetletnik, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji Poljake popeljal do njihovega tretjega naslova, se ponaša s slovesom najboljšega trenerja na svetu.

»Vitala Heynena je velika čast poznati. Privilegij se bo učiti od nekoga takega, kot je on. A iz tega ne bi delal velike zgodbe,« meni Matija Pleško, ki na tekmi ne bo več registriran kot igralec, temveč bo njegova vloga izključno trenerska. »Žal bom v vlogi trenerja, čeprav bi bil precej raje samo igralec. Žal se je razpletlo tako, kot se je. Kljub temu želimo zmagati, teh ambicij ne skrivamo. Za ta cilj bomo naredili vse, a daleč od tega, da nam bo lahko, saj ima svoje želje in ambicije tudi Friedrichshafen,« je še dejal 42-letnik, ki je kapetanski trak predal Janu Pokeršniku.