Menda je Irancem razkrila identiteto agenta ali agentke ZDA in pomagala iranski revolucionarni gardi pri izvajanju računalniških napadov na ZDA. Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da je Wittova na neki točki doživela ideološki preobrat v odnosu do svoje države ter pobegnila v Iran z vsem svojim znanjem in izkušnjami ter informacijami.

Takšni prebegi vohunov niso nič neobičajnega, čeprav se to ponavadi ZDA ne dogaja tako pogosto kot drugim državam, ki so v ideološkem sporu z ZDA. Američani imajo denar in lahko prebežnikom zagotovijo lepo življenje v zameno za koristne informacije. Prebežniki iz ZDA ponavadi nimajo toliko ekonomskih kot pa ideoloških motivacij.

»Ko državljan izda svojo državo, je to žalosten dan za Ameriko,« je izjavil pomočnik pravosodnega ministra ZDA John Demers, ki je priznal, da se kaj takšnega redko zgodi. Poleg Wittove so ZDA vložile obtožnico še proti štirim Irancem, zaposlenim v revolucionarni gardi, ki so izkoristili in uporabili prinesene informacije.

Wittova je služila v ameriških letalskih silah od leta 1997 do leta 2008 in postala obveščevalka. Po upokojitvi je delala kot zasebna pogodbenica oziroma plačanka Pentagona. Leta 2012 je obiskala Iran in doživela katarzo med udeležbo na konferenci, ki jo je pripravila organizacija New Horizon, menda povezana z revolucionarno gardo.