Na koprskem okrožnem sodišču se je po poročanju Primorskih novic začelo sojenje za eno največjih verižnih trčenj na slovenskih cestah, ki se je zgodilo pred tremi leti na avtocesti med Razdrtim in Senožečami. Tožilstvo je obtožilo tri voznike, dva krivde nista priznala in bo sledilo sojenje, eden pa jo je priznal in dobil pogojno kazen.

V verižnem trčenju na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, v katero je bilo vpletenih kar 56 vozil, so umrli štirje ljudje. Zaradi izredno goste megle se je v nekaj minutah zvrstilo kar 20 trkov. Najprej je voznik iz Bosne in Hercegovine z vozilom trčil v zadnji del ukrajinskega tovornjaka. Skozi okno na vratih ga je vrglo iz avta na cesto, kjer je mrtev obležal. Nato so sledili še drugi trki.

Tožilstvo je vložilo obtožnice za romunska voznika tovornjaka in avtobusa ter voznika osebnega vozila. Dvainpetdesetletnemu romunskemu tovornjakarju, ki mu ni uspelo pravočasno ustaviti za kolono stoječih vozil, tožilstvo očita, da je iz malomarnosti povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrla 19-letna voznica, tri osebe pa so se huje poškodovale. Po obtožbi naj bi glede na vremenske razmere, gosto meglo in spolzko cestišče vozil prehitro, na vozilu pa naj bi bile tudi obrabljene pnevmatike. Voznik tovornjaka krivde ni priznal, svojo nedolžnost bo dokazoval na glavni obravnavi, ki se bo začela predvidoma sredi junija.

Krivde prav tako ni priznal voznik avtomobila italijanskih registrskih oznak, sicer romunski državljan. V nesreči je umrl eden njegovih bližnjih sorodnikov. Voznik romunskega avtobusa pa je krivdo priznal, sodišče ga je pred dnevi obsodilo na pet mesecev pogojne zaporne kazni z letom in pol preizkusne dobe. Poleg tega mu je za pol leta prepovedalo vožnjo. sta