Za evropski industrijski kebab, kakršnega lahko kupimo na številnih ulicah domala vsakega večjega kraja na stari celini, so v teh dneh kaj kumrni časi, saj ga zanesljive sledi povezujejo z nečedno poljsko mesarsko afero. Ampak po imperialističnem koledarju je danes dan ljubezni, zato lahko priljubljeni orientalski jedi damo novo priložnost. Navsezadnje ni kebab nič kriv, še manj pa je nujno kupiti industrijsko pripravljenega. Pripravimo ga lahko doma in namesto cenene poljske govedine, ki se nemara še lep čas ne bo otresla pridiha hude pokvarjenosti, zanj uporabimo preverjene domače surovine. Pripravimo ga lahko s katero koli kakovostno »poljsko« vrsto mesa, denimo z babnopoljsko govedino ali jagnjetino. Nemara z rudnopoljsko zajčevino, zlatopoljsko perutnino… In le zakaj navsezadnje ne s krškopoljsko svinjino, kot narekuje tokratni recept. Pridevniku poljski se lahko seveda tudi povsem odpovemo. Resda je svinjina v kebabu nekoliko neortodoksna izbira, ampak če nam gredo v slast kebabu sorodni čevapčiči s polovico svinjine, ni razloga, da si te vrste mesa ne bi mogli omisliti v sočnem orientalskem sendviču.