Po včerajšnjem uvodnem večeru osmine finala v nogometni ligi prvakov si je Paris Saint Germain skorajda že zagotovil vstopnico za četrtfinale. Manchester United je pod vodstvom trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja po seriji zmag padel na realna tla in spoznal kruto realnost najmočnejšega evropskega tekmovanja. »Doživeli smo udarec, a vrhove je treba preplezati. Ne bo pomagalo, če se bomo pred povratno tekmo ulegli na tla in se vdali v usodo. V Parizu se moramo izboljšati,« je po domačem porazu z 0:2 govoril Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester United v ligi prvakov še nikdar v zgodovini kluba ni doživel poraza na svojem stadionu z več kot zadetkom razlike. Prav tako se v 34 primerih še nikoli ni zgodilo, da bi poraženec uvodne domače tekme nadoknadil zaostanek dveh zadetkov na povratnem dvoboju. Parižanom se ni poznala odsotnost zvezdnikov Neymarja in Cavanija. Mnogi celo menijo, da je PSG nevarnejši brez muhastega Neymarja, ki ga zavoljo egoističnih potez prevečkrat odnese. Junaka prve zmage katerega koli francoskega kluba na stadionu Old Trafford sta z zadetkoma postala Presnel Kimpembe in Kylian Mbappe. Kimpembe je postal že osmi strelec PSG v tej evropski sezoni, kar kaže na pariško raznovrstnost v napadu. Francoski prvak je izkoristil izkušnje, saj je njegova prva postava doslej vpisala že 589 nastopov v ligi prvakov, medtem ko jih je Unitedova zabeležila 255.

Poseben mejnik je uspel Gianluigiju Buffonu, ki je na tekmah lige prvakov petdesetič v karieri zaklenil svoja vrata. Buffon, ki je pri 41 letih postal četrti najstarejši vratar v zgodovini tekmovanja, po številu tekem brez prejetega zadetka zaostaja le za Ikerjem Casillasom. Španec je s Portom gostoval v Rimu in v skladu s klubsko tradicijo izgubil (1:2), a pred povratnim obračunom ohranil možnosti za napredovanje. Porto je na italijanskih tleh namreč zabeležil sedem porazov na dosedanjih osmih tekmah. Pred več kot dvajsetimi leti je premagal zgolj Milan.