Kriminalisti so v torek na območju ljubljanske in mariborske policijske uprave izvedli več hišnih preiskav v javni ustanovi - da preiskava poteka pri njih, so potrdili na direkciji za infrastrukturo - eni fizični in eni pravni osebi zaradi utemeljenih razlogov za sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali pravic.

»Zaradi dolgotrajnega zavarovanja elektronskih podatkov smo v torek hišno preiskavo proti večeru prekinili in danes nadaljevali na omenjeni javni ustanovi. Pred kratkim smo hišno preiskavo tudi zaključili in zbrali tudi dovolj dokazov za nadaljnji kazenski postopek,« je pojasnil Rupnik.

Kriminalisti so zasegli nekaj elektronskih naprav in podatkov, kot tudi določeno listinsko dokumentacijo. O vseh zbranih dokazih in ugotovitvah bodo obveščali pristojno okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, ki tudi vodi preiskavo. To so začeli marca lani na podlagi lastne zaznave policije, in sicer iz objav v medijih in zbranih obvestil.

Na vprašanje, ali bi lahko preiskavo razširili še na druge osumljene, je Rupnik dejal, da so v preiskavi zbrali »nekaj dodatnega materiala« in ko bodo vse pregledali, bodo o tem obvestili tožilstvo. »Če bo treba, bomo preiskavo tudi razširili,« je dodal. Prav tako Rupnik še ne more govoriti o morebitnem oškodovanju državnega proračuna.