Forenziki so s pomočjo DNK vzorcev ugotovili, da je lani naplavljeno stopalo pripadalo moškemu. Vzorce so primerjali tudi z vzorci pogrešanih oseb, a niso našli ujemanja. Na podlagi analiz kosti pa so ugotovili še, da je bil moški v času smrti mlajši od 50 let.

Predstavnik za stike z javnostmi pisarne mrliškega oglednika kanadske province Britanska Kolumbija Andy Watson pravi, da naplavljanje stopal na obalo pri Vancouvru samo po sebi ni sumljivo, niti ni razlog za preplah. Odkar je avgusta 2007 na obalo naplavilo prvo stopalo, so se pričele vrstiti številne teorije o organiziranem kriminalu in množičnem morilcu, medtem ko so drugi izvor naplavljenih stopal pripisovali posledicam kakšnega cunamija. Stopala pa naj bi po tej teoriji preneslo prek Tihega oceana na zahodno obalo Kanade.

Watson medtem pojasnjuje, da stopala sodijo med tiste dele telesa, ki jih tudi sicer najpogosteje najdejo v vodi. Po eni strani se zelo hitro ločijo od trupla, po zaslugi pene v čevljih pa tudi ne potonejo. Od petnajstih naplavljenih stopal je policija doslej uspela priti do dna izvoru desetim. Pripadala so sedmim različnim osebam, ki so umrle v nesrečah ali pa so storile samomor. Izvor petih stopal medtem ostaja nepojasnjen.