V 20. krogu hrvaškega nogometnega prvenstva je vodilni Dinamo iz Zagreba odigral ravno toliko, da je proti predzadnji Istri vknjižil nove tri točke (1:0), pri čemer je imel tudi nekoliko »sreče«, saj je do zmage prišel po dvomljivi enajstmetrovki v 85. minuti tekme. Več kot očitno je bilo, da so bili igralci trenerja Nenada Bjelice z mislimi že pri jutrišnji prvi tekmi šestnajstine finala lige Evropa in gostovanju pri Viktorii Plzen, kamor se po sanjski evropski jeseni odpravljajo polni optimizma. »Sam sem že tako ali tako skoraj vselej optimist, pred tekmo v Plznu pa sploh nimam nobenega razloga, da ne bi bil. Ker bo šlo za povsem drugačno tekmo od tiste proti Istri, pričakujem tudi, da bomo pokazali drugačen obraz in pred povratno tekmo na domačem igrišču iztržili pozitiven rezultat,« je povedal Nenad Bjelica.

Po remiju na zaostali tekmi 18. kroga proti Slavenu (1:1) in nepričakovanem sploh prvem porazu, odkar je moštvo oktobra lani prevzel Igor Bišćan, v prejšnjem krogu proti Gorici (1:3) so se na zmagovito pot vrnili tudi nogometaši Rijeke. In to prav na stadionu, na katerem je Bišćan pred meseci debitiral na klopi novega kluba, v Zaprešiću proti Interju, ki so ga za prvi komplet treh pomladnih točk premagali s 3:0. Vse tri gole so gostje zabili v vsega osmih minutah, ko je bil v 66. in 74. minuti uspešen Jakov Puljić, vmes pa v 69. še Stjepan Lončar, a za preobrat je bil vseeno najbolj zaslužen Alexander Gorgon. Tridesetletni Avstrijec se vrača po poškodbi, zato še nima moči za vseh 90 minut, kako pomemben je za igro svojega moštva, pa je pokazal s tem, da je po vstopu v igro v 61. minuti »zakuhal« vse tri gole Rijeke. »Čeprav nismo blesteli, se je dalo slutiti, da smo blizu zadetku, ko smo dosegli prvega, pa smo se sprostili in popravili vtis s prejšnjih tekem,« je po tekmi povedal Igor Bišćan, ki pa vseeno nima mirnega spanca. Poškodbe namreč pestijo kar nekaj njegovih igralcev, v soboto ga čaka jadranski derbi s prebujenim Hajdukom, ki je po dveh zaporednih zmagah v spomladanskem delu napovedal boj za mesta, ki vodijo v Evropo (z 29 točkami na šestem mestu za Rijeko in Osijekom, ki si delita drugo, Splitčani zaostajajo za osem), ob tem pa se je še poglobil spor med njim in vodstvom kluba na eni strani ter navijaško skupino Armada na drugi. Najbolj vročekrvni navijači Rijeke so sicer že vse od prihoda Bišćana na klop njim ljubega kluba javno izražali nezadovoljstvo s takšno odločitvijo, dodatno olje na ogenj pa so z zapisom na facebooku prilili včeraj, ko so med drugim predsednika kluba Damirja Miškovića označili za dvoličneža.

Dodajmo še, da se bo po zimskem premoru ob koncu tedna nadaljevala tudi srbska nogometna liga, v kateri ima vodilna Crvena zvezda (59 točk) že devet točk prednosti pred drugim Radničkim iz Niša in kar 15 pred večnim tekmecem Partizanom, ki je tretji. Ravno Zvezda pa bo tudi soudeleženec v derbiju kroga, saj ji v soboto v goste prihaja Vojvodina, ki pa ji v tej sezoni ne gre po načrtih, saj je šele osma.