V skupinski tožbi so tožniki navedli, da so nekateri pralni stroji »eksplodirali«, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Samsung je danes sporočil, da se je odločil za poravnavo, s čimer se je želel izogniti dolgotrajnim postopkom in stroškom pravdanja. Kot je še dodal koncern, spornih strojev že dolgo ni več na trgu.

Podjetje je tožnikom ponudilo vrsto rešitev nastale težave, od popustov do vračila kupnine in povračila stroškov ter popravila.

Šlo je sicer za stroje, proizvedene med letoma 2011 in 2016, katerih bobni so zaradi slabega ravnovesja lahko v času delovanja povzročili obsežne vibracije. Zaradi tega se je lahko odtrgal pokrov.

V zadnjih letih več težav

Južnokorejski proizvajalec elektronike se je v zadnjih letih soočil z več težavami, ki so prizadele njegov ugled. Leta 2016 je moral vpoklicati telefone galaxy note 7 zaradi baterij, ki so lahko eksplodirale ali se vnele.

Dedič skupine Lee Jae-yong se je malo zatem znašel sredi korupcijskega škandala, ki je odnesel južnokorejsko predsednico Park Geun-hye. Zaradi podkupovanja je skoraj leto dni preživel v ječi.

Vseeno je Samsung v zadnjem desetletju osvojil velik del trga pralnih strojev v ZDA. Njegov delež se je z 1,8-odstotnega v 2008 zvišal do 19,8-odstotnega v 2017, kažejo podatki analitske hiše Traqline.