»Pozdrav vsem, ne delam več skupaj s Sašem. Zahvaljujem se mu za delo in mu želim vse najboljše v prihodnosti,« je prek družbenih omrežij presenetljivo novico sporočila 21-letna Japonka.

»Hvala, Naomi. Ne želim ti ničesar drugega kot vse najboljše. Kakšna pot. Hvala, ker mi si dovolila biti nekaj časa del nje,« je odgovoril Bajin. Sedaj že nekdanji trener japonske teniške zvezdnice je bil leta 1984 rojen v Srbiji, vendar je večino življenja preživel v Nemčiji, kjer je v Münchnu tudi začel teniško kariero. Preden je postal trener, je bil partner na treningih Američanke Serene Williams.

Z Osako je delal komaj dobro leto dni, od konca leta 2017, ko je igralka, katere oče je iz Haitija, mati pa je Japonka, z 72. mesta na svetovni lestvici napredovala na sam vrh.

Presenetljivo novico o razhodu je japonski Nikkan Sports pospremil z novico, da je v zadnjem času škripalo v odnosih med igralko, njeno agencijo IMG in trenerjem. Zapisali so, da so nekateri treningi med odprtim prvenstvom Avstralije prejšnji mesec trajali le po deset minut, drugi celo brez prisotnosti trenerja.

Osaka, ki od tretjega leta živi v ZDA, je z Bajinom lani osvojila tudi prestižni Indian Wells in nato OP ZDA v New Yorku, Bajin pa je prejel nagrado za trenerja leta turneje WTA.