Po remiju Barcelone na severu Španije pri Athleticu Bilbao (0:0) se je prednost Kataloncev pred njenim največjim tekmecem Realom iz Madrida stopila na šest točk. Kraljevi klub je v 23. krogu gostoval slabih 15 kilometrov stran od svojega stadiona Santiaga Bernabeua pri mestnem tekmecu Atleticu, ga premagal s 3:1 in se na prvenstveni lestvici po septembru znova povzpel na drugo mesto. Tega je pred tem zasedal prav Atletico, ki je prvič po lanskem aprilu in tekmi proti Realu Sociedadu na prvenstvenem obračunu prejel tri zadetke. Prav tako se mu je prvič primerilo, da mu je kdo od tekmecev na novem stadionu Wanda Metropolitano mrežo še pred začetkom drugega polčasa zatresel dvakrat. Za prav poseben mejnik sta poskrbela tudi Realova nogometaša Gareth Bale in Sergio Ramos. Prvi je proti slovenskemu reprezentančnemu vratarju Janu Oblaku dosegel jubilejni 100. zadetek v dresu galaktikov, drugi pa je po uspešno izvedeni enajstmetrovki zabil že 26. klubu v španski ligi, kar doslej ni uspelo še nobenemu branilcu.

»Real je znova ekipa, ki zmaguje,« so po peti zaporedni zmagi v prvenstvu prepričani španski mediji in postregli s podatkom, da je galaktikom tako uspešen niz nazadnje uspel pred osemnajstimi meseci. Kako samozavestni so pri Realu v teh dneh, priča izjava njihovega trenerja Santiaga Solarija pred nadaljevanjem lige prvakov. »Četrta zaporedna zmaga v ligi prvakov? Za Real tudi to ni nemogoče,« je prepričan Santiago Solari. Čeprav izjava 42-letnika zveni predrzno, spomnimo, da je enaka zasedba še lanskega oktobra pod vodstvom Julena Lopeteguija izgubila proti moskovskemu CSKA (0:1) in jo je ponižala Barcelona (1:5). Danes položaj ne bi mogel biti bolj drugačen, saj je Real še vedno v igri za zmago tako v ligi prvakov kot v španskem prvenstvu, medtem ko je v kraljevem pokalu nemara celo največji favorit za osvojitev lovorike.

Chelsea povsem ponižan

Svojo formo so v zadnjih tednih močno popravili tudi pri Manchestru Cityju. Po dveh zaporednih porazih ob koncu lanskega leta je aktualni angleški prvak na dvanajstih tekmah nanizal kar enajst zmag. Zadnjo proti Chelseaju, ki je v svojo mrežo prejel kar pol ducata zadetkov. Navijači londonskega kluba tako visokega poraza ne pomnijo že vse od tekme proti Nottinghamu Forestu, ki jih je pred 28 leti ponižal s 7:0.

Še na drugi zaporedni domači tekmi je tri gole dosegel Sergio Agüero in ponovil dosežek Didierja Drogbaja izpred osmih let. Za Argentinca je bil to sicer že petnajsti hat-trick v majici Manchester Cityja in enajsti v premier ligi, s čimer se je izenačil z absolutnim rekorderjem Alanom Sheararjem. »Samo še vprašanje časa je, kdaj bo dosegel 12., 13. in 14. hat-trick v prvenstvu. Zelo sem vesel zanj, City pa je lahko srečen, da ga ima,« je napadalca pohvalil nekdanji angleški reprezentant. Agüero je v nedeljo postavil še en rekord, saj je s 160 goli prehitel Tommyja Johnosona in Erica Brooka ter postal najboljši strelec v zgodovini kluba. Sinjemodri so se po zelo visoki in odmevni zmagi na prvenstveni razpredelnici znova prebili na prvo mesto. Tega si pravzaprav delijo z Liverpoolom, ki ima tako kot Manchester City 65 točk, vendar tudi odigrano tekmo manj.