Politična stranka, ki po imenu spominja na španski Podemos, je nastala na podlagi nedavno organizirane levičarske platforme, ki je zbrala politične aktiviste in lokalne neodvisne politike z različnih koncev Hrvaške.

Koordinatorica stranke Sandra Benčić je v nedeljo dejala, da so na prihajajočih evropskih volitvah odprti za koalicije na levi sredini in levici, kar pa ne vključuje največje hrvaške opozicijske stranke SDP, za katero menijo, da je liberalna sredinska stranka. Sodelovati ne mislijo niti z ostalimi strankami, ki so se »kompromitirale v politiki v zadnjih 30 let«.

Ocenila je, da nova stranka na levici ne pomeni fragmentiranja levičarskega političnega spektra na Hrvaškem, temveč gre za resnično zbujanje levice, ki je na Hrvaškem "doslej niti ni bilo".

Eden ustanoviteljev stranke Možemo! in svetnik stranke Zagreb je naš! v zagrebški mestni skupščini Tomislav Tomašević meni, da so evropske volitve dober test za »nove progresivne, posebej levičarske politične opcije«.

Kot temeljne vrednote nove stranke so izpostavili enakost vseh ljudi, pravno varnost in večjo ekonomsko enakopravnost ter boj proti revščini, korupciji in klientelizmu. Državljanom nameravajo predstaviti nov razvojni model Hrvaške s ciljem izboljšati življenje vseh prebivalcev.

Med novimi političnimi strankami na Hrvaškem se je pred kratkim pojavila tudi levosredinska stranka Start, ki jo vodi bivša predsednica komisije za odločanje o navzkrižju interesov Dalija Orešković. Prve raziskave javnega mnenja po ustanovitvi Starta so pokazale, da so skoraj dosegli petodstotni volilni prag, ki na hrvaški parlamentarnih volitvah zagotavlja vstop v sabor.