Sobotno dopoldne je zaznamovala huda tragedija v slovenskih gorah, ki so te dni zaradi zimskih razmer še posebno nevarne. Pri sestopu z Grintovca je zdrsnilo 41-letnici iz Sovodnja v Poljanski dolini. Padla je prek stene in umrla na kraju samem. Z vojaškim helikopterjem so truplo planinke odpeljali v dolino. Po naših podatkih je bila v gorah s soplezalcem.

Kot je sporočil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj, je pot, kjer je prišlo do usodnega zdrsa, prekrita s pomrznjenim snegom. Je sicer označena, ampak slabo prehojena in nevarna. »Ponesrečena planinka je za hojo uporabljala neustrezno opremo,« je opozoril Kos, saj je imela na pohodne čevlje nameščene tako imenovane kramžarje, to se pravi napol gumijaste dereze oziroma verige. »Taka zaščita ni primerna za visokogorje in aktualne razmere!« je bil jasen Bojan Kos.

Dogodek so obravnavali pripadniki gorske policijske enote in potrdili, da je šlo za gorsko nesrečo. »Ob tragični nesreči ponavljamo opozorilo, da v gorah pazite, kam in kako stopate. Imejte ustrezno opremo, to se naučite uporabljati, še preden jo potrebujete. Pozanimajte se, kam greste in kakšne so razmere na tistem območju. Ne zahajajte s poti. Markacije so lahko pod snegom. Poti so večinoma prekrite s pomrznjenim snegom in ledom. Razmere so nevarne. Ne izpostavljajte se nevarnostim in pazite pri prečenju grebenov ter na izpostavljenih območjih. Bodite pozorni na plazovitih območjih in se jim raje izognite,« je nekaj opozoril navedel Bojan Kos s PU Kranj. Glede na trenutne razmere bo velika nevarnost v gorah vztrajala še kar nekaj časa.