Slovenske smučarske skakalke zadovoljne zapuščajo domače prizorišče tekem svetovnega pokala. Na Ljubnem so zablestele na sobotni ekipni tekmi, ko so zasedle drugo mesto, dan kasneje pa je dobro skakala predvsem Nika Križnar, ki je v zahtevnih vremenskih razmerah, ko sta se izmenjevala veter in dež, za stopničkami in Nemko Juliane Seyfarth zaostala vsega devet desetink točke.

»Četrto mesto je lep rezultat, vseeno pa tokrat nisem naredila najboljših skokov, v prvi seriji sem imela tudi malo smole z vremenom. Kljub temu sem s tekmami na Ljubnem dobila potrditev, kam sodim, tako da mi bo četrto mesto vseeno ostalo v lepem spominu,« je bila zadovoljna Nika Križnar, ki je čez noč po poškodbi Eme Klinec postala slovenska številka ena. Najbolje med vsemi dekleti se je znašla Japonka Sara Takanaši, ki je v prvi seriji z 89,5 metra postavila tudi daljavo dneva. Izmed Slovenk je med deseterico končala tudi Urša Bogataj, ki je bila deveta (na petkovi tekmi celo tretja), Jerneja Brecl je v finalu napredovala na 14. mesto, Katra Komar pa je bila 21. Zunaj 30 finalistk (kvalifikacije so odpadle zaradi težav z vetrom) sta končali Maja Vtič na 32. in Špela Rogelj na 37. mestu.

Slovenke so navdušile na sobotni ekipni tekmi (skakale so Urša Bogataj, Nika Križnar, Špela Rogelj in Jerneja Brecl), generalki za bližnje svetovno prvenstvo v Seefeldu, ko so zasedle drugo mesto. Za Nemkami so zaostale 25,4 točke. »Odlično je bilo, vesele smo, da nam je uspelo dobiti še drugo ekipno tekmo. Vzdušje tukaj je res odlično, že zdaj pa se veselimo prvenstva v Seefeldu, upam, da bomo ponovile takšne skoke,« je bila dobre volje Katharina Althaus. Med Slovenkami je blestela Nika Križnar, ki je v drugi seriji skočila kar 93,5 metra, kar je bil najdaljši skok tekme. Če bi šlo za posamično tekmo, bi seštevek njenih skokov zadostoval celo za prvo mesto. Z nastopi svojih skakalk je bil zadovoljen tudi trener Zoran Zupančič, ki je dejal: »Uspelo nam je osem odličnih skokov. Nasmejan sem praktično že od samega začetka, saj sem videl, da so dekleta dobro razpoložena. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi vsem, ki so omogočili to tekmovanje. Predvsem Nika je danes skakala izjemno, odpravila je svojo težavo, ni bila preveč agresivna v zraku, tako da je lahko naredila tudi lep doskok.«

Karavana svetovnega pokala za ženske se prihodnji konec tedna seli v Oberstdorf v Nemčiji, kjer bodo še zadnje tekme pred svetovnim prvenstvom.