»Draga Ilka, čestitke za šampionsko zmago. Ampak kaj mi je bilo treba zadnjič pod Pohorjem obljubiti, da vam v tem primeru operem avto?« je na družbenem omrežju twitter zapisal Pahor, ki je ob slovenskih športnih uspehih že večkrat poskrbel za neobičajne obljube, med drugim se večina še spomni čiščenja čevljev nogometnim reprezentantom leta 2009 po uvrstitvi na svetovno prvenstvo 2010.

»Hvala za čestitke, mogoče se bom malo usedla in jokala. Že na startu sem se počutila super odločena, da se vržem dol in da odsmučam. Vedela sem, kaj to pomeni, da je start znižan, da bo malo počasneje in da se da ponekod smučati še bolj direktno in po domače 'šparati metre'. S tem ciljem sem se zagnala, da naredim vse, kar sem si zastavila. Potem je še posijalo sonce in bilo je res 's ketne',« je bila prva izjava Štuhčeve po zmagi.

Kot ena redkih v zgodovini ženskega smučanja se ponaša z zmagama v smukih na zaporednih svetovnih prvenstvih. »Super. V bistvu se še nisem čisto umirila in dojela, kaj sem spet naredila. Preprosto sem stala na startu, pripravljena, da smučam in uživam in to mi je tudi uspelo,« je dejala Štuhčeva.

Za uspeh sta ji čestitali tako Lindsey Vonn kot Tina Maze

Ob slovesu od izjemno bogate kariere – med drugim ima kar 82 zmag, štiri naslove svetovne prvakinje, tri olimpijske kolajne – je Štuhčevi ob pogovoru za televizijo Eurosport čestitala tudi Američanka Lindsey Vonn, ki je »skočila« v kader, objela Slovenko in ji dejala: »Odlično. Ponosna sem nate!«

Med tistimi, ki so nekdaj sodili v vrh alpskega smučanja, je tudi Jure Košir, ki je na Twitterju zapisal: »Bravo Ilka Štuhec. Nora vožnja!

Najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze pa je dodala: »Oleeee.«