Slovenska ženska teniška reprezentanca je v pokalu federacij v Bathu obstala v 1. evro-afriški skupini. V odločilnem dvoboju za obstanek je Slovenija, ki je v Angliji nastopila brez Tamare Zidanšek in Polone Hercog, z 2:0 premagala Gruzijo. Pred tem je Slovenija izgubila vse tri dvoboje v skupini, saj Dalila Jakupović in Kaja Juvan v treh dvobojih proti Veliki Britaniji, Madžarski in Grčiji nista dobili niti enega posamičnega dvoboja, zato so morale slovenske igralke obstanek reševati v odločilnem dvoboju.

Kaja Juvan (169. na svetu) in Dalila Jakupović sta se pomerili proti slabšima igralkama. Juvanova je Mariam Bolkvadze (312.) v desetih igrah oddala le eno igro, preden je Gruzijka dvoboj predala. Več dela za edino zmago v reprezentančnem dresu v Angliji je imela Dalila Jakupović (86.), ki je proti Ekaterini Gorgodze (151.) izgubila prve štiri igre. V nadaljevanju prvega niza je Gruzijka dobila le devet točk, Slovenka pa šest iger zapored. V drugem nizu je Gruzijka povedla s 4:2, do konca dvoboja pa je Dalila Jakupović tekmici prepustila le tri točke.

»Vzdušje v reprezentanci je bilo zelo dobro. Držali smo skupaj in uspeli obstati v skupini. Malce mi je žal, da v prejšnjih dneh nisem zmagala še v kakšnem dvoboju. Še naprej bom stremela k cilju, da prihodnje leto napredujemo v pokalu federacij,« pravi Kaja Juvan. »Vesela sem, da sem zmagala. Začela sem slabo. S pomočjo ekipe sem se zbrala in tekmo obrnila v svojo korist. Želim si, da bi naslednje leto nanizali čim več zmag in da bi se uvrstili v višjo skupino. Upam, da bo v reprezentanci še naprej tako dobro vzdušje kot doslej. V polni postavi bi se lahko prebili v višjo skupino,« meni Dalila Jakupović.

Slovenski selektor Andrej Kraševec je po zmagi nad Gruzijo povedal: »Pričakovali smo težko tekmo, saj je šlo za obstanek v tej skupini. Dekleta so odigrala dobro in dala svoj maksimum. V Bath smo prišli, da v tej skupini obstanemo in to nam je tudi uspelo. Za naslednje leto bom skušal pridobiti najboljše slovenske igralke. Če mi bo to uspelo, lahko posežemo v svetovno skupino ali vsaj v njene kvalifikacije.«

Vsi dvoboji slovenske reprezentance v Bathu: Velika Britanija 0:3 (Juvan – Boulter 4:6, 2:6, Jakupović – Konta 6:7 (7), 2:6, Jakupović, Juvan – Dart, Swan 2:6, 2:6), Madžarska 0:3 (Juvan – Bodnar 1:6, 4:6, Jakupović – Galfi 6:4, 1:6, 4:6, Potočnik, Radišič – Lany, Nagi 6:7 (3), 6:4, 2:6), Grčija 1:2 (Juvan – Grammatikopoulou 6:7 (2) 7:5, 3:6, Jakupović – Sakari 6:4, 4:6, 3:6, Potočnik, Radišič – Grammatikopoulou, Sakari 6:0, 6:0), Gruzija 2:0 (Juvan – Bolkvadze 6:1, 3:0 – predaja, Jakupović – Gorgodze 6:4, 6:4).