Hokejisti Los Angelesa so v drugi tretjini z golom Kopitarja povedli z 2:1. Slovenski zveznik je dobil lepo podajo od Dustina Brownav 35. minuti. Boston je nato v zadnjem delu zadel trikrat zaporedoma, Nate Thompson in Oscar Fantenberg z goloma v 50. in 56. minuti pa sta Los Angelesu priigrala podaljšek. V njem je klonil vratar Jonathan Quick, ki je imel pred golom Dargerona 28 obramb. »Ko potegnemo črto, dobro je, da smo osvojili vsaj točko. Kazalo nam ni najbolje ob koncu, pa so se moji igralci dobro vrnili v igro. Bolje bi morali odigrati začetek zadnje tretjine. Pa smo se kljub temu slabšemu začetku nato v drugem delu pobrali, vsa čas fantom. Malo smole v podaljšku, toda, kot sem dejal, osvojili smo točko,« je dejal trener Kings Willie Desjardins.

Z novo točko se je Los Angeles na repu razpredelnice na zahodu izenačil z Anaheimom, ki je povsem na dnu. Od osmega mesta, ki še vodi v končnico, Kopitarja in druščino loči šest točk. To bodo kralji skušali spremeniti že v noči na torek po slovenskem času, ko gostujejo pri Capitalsih v Washingtonu.

Sidney Crosby je v Tampi prehitel Maria Lemieuxa po številu tekem, ki jih je zbral za Pittsburgh Penguins. Dosegel je podajo na svoji 916. tekmi v NHL, vse je odigral v dresu pingvinov. Ti so tokrat klonili z 4:5 v dvoboju s Tampa Bay Lightning, s 84 točkami prepričljivo vodilno ekipo lige; Calgary jih ima na drugem metu 73, kolikor jih je zbral tudi tretji San Jose.

Lightning so se izenačili na tretjem mestu večne lestvice ekip, ki so najhitreje prišle do štiridesete zmage v sezoni; v sezonah 1970/71 in 1973/74 je po 55 tekmah to uspelo Boston Bruins, v sezoni 1975/76 pa Montreal Canadiens. Na čelu sta Washington Capitals po 53 po tekmah v sezoni 2015/16 in po 54 tekmah v sezonah 1995/96 in 2007/08 Detroit Red Wings.