Avstrijci so za 11 točk ugnali Nemce in za 24,1 Japonce, ki so v drugi seriji prehiteli Poljake.

Slovenci Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Jernej Damjan in Žiga Jelar so bili na koncu peti, boljša pa je bila druga polovica tekme, ko so varovanci Gorazda Bertonclja prehiteli Švicarje in Čehe ter napredovali za dve mesti. Predvsem Prevc, Damjan in Jelar so močno stopnjevali svoje dosežke in v drugi seriji za Japonci in Nemci dosegli tretji najboljši izid. »Borili smo se do konca. Prvo serijo sem 'zamočil', drugo pa dobro skočil. Peto mesto na koncu je dobro,« je na družabnem omrežju Twitter svoja nastopa ocenil najizkušenejši Slovenec Prevc, ki še vedno išče formo iz prejšnjih let.

Prav ta serija bo še kako pomembna za samozavest pred SP v Avstriji, saj je slovenska četverica s kančkom športne sreče in dobrih razmerah lahko celo konkurenčna najboljšim. Nedvomno pa je tudi Peter Prevc prepričal glavnega trenerja, da ga ima glede na vse izkušnje vsaj na širšem spisku za Seefeld. Bertoncelj si je po finalu lahko zadovoljno pomel roke, saj ima doma v rezervi še najuspešnejšega skakalca sezone Timija Zajca.

»Naša celotna ekipa v prvi seriji ni delovala dobro, naši skoki niso bili dobri. V finalni seriji so se potem naši fantje sprostili oziroma že med serijami smo si dejali, da skoki iz prve seriji niso za nikamor, da je treba stopiti na gas. V drugo so bili tako bolj odločni in prikazali precej več in v seštevku samo finalne serije dosegli tretji rezultat. Skakalnica v Lahtiju je zahtevna, takšne pa so tudi vetrovne razmere, ki so tukaj značilne. Vsak, ki je bil večkrat tu pravi, da je to tipičen Lahti. Danes je bilo treba skočiti res izjemno, treba pa je bilo imeti tudi kanček sreče. Peter in Damjan sta na zadnjih treningih prikazala dobre skoke, zato sta tudi potovala z nami v Lahti, seveda pa od obeh izkušenih fantov pričakujemo pomoč na bližnjem svetovnem prvenstvu. Z njima v dobri formi si lahko obetamo še precej boljše rezultate in boljšo ekipo,« je po tekmi dejal Bertoncelj.

Presenečenje je bilo deveto mesto Norvežanov, pri katerih se je skok popolnoma ponesrečil Andreasu Stjernenu, tako da je Norveška celo ostala brez finala.

V nedeljo bo v Lahtiju na sporedu še ena posamična tekma.