Real Madrid pred pričetkom osmine finala lige prvakov – v sredo ga čaka gostovanje v Amsterdamu pri Ajaxu – igra vse bolje. Potem ko je sredi tedna v polfinalu španskega pokala v gosteh remiziral z Barcelono, je danes zmagal proti Atleticu.

Igralci trenerja Santiaga Solarija so v mrežo slovenskega reprezentanta Jana Oblaka poslali tri žoge, prvi pa jo je v 16. minuti načel Casemiro. Brazilec je zadel na spektakularen način, saj je svoj drugi prvenstveni zadetek v sezoni dosegel s škarjicami.

Atletico je odgovoril devet minut pozneje, ko je izenačil Antoine Griezmann, a še pred odhodom na odmor znova zaostajal, potem ko je v 42. minuti z enajstmetrovke Oblaka premagal Sergio Ramos. V drugem delu so gledalci videli še en zadetek, ki ga je dosegel rezervist kraljevega kluba Gareth Bale in potrdil zmago svoje ekipe.

asd

Real je z novimi tremi točkami na prvenstveni lestvici prehitel Atletico in sedaj zaseda drugo mesto. Od Barcelone, ki jo jutri čaka gostovanje v Bilbau pri Athleticu, je zbral pet točk manj.