Najuspešnejši slovenski klub ACH Volley je na izvrstni poti, da izpolni cilje, ki si jih je zastavil pred začetkom sezone. Klub kot neporažen vodi v prvenstvu in srednjeevropski ligi, decembra pa je osvojil tudi slovenski pokal. Slabše nastopa le v ligi prvakov, kjer je po štirih krogih še brez zmage in prikovan na dno skupine C. »Glede na proračunske omejitve bo vsaka tekma v ligi prvakov poseben izziv in vsaka zmaga uspeh,« je pred začetkom sezone zatrjeval predsednik ACH Volleyja Rasto Oderlap.

Prav zato je novica, da se klub sredi sezone razhaja s trenerjem Andrejem Urnautom, udarila kot strela z jasnega. »Klub ima pravico, da je nezadovoljen in da zamenja trenerja v vsakem trenutku. Sam mislim, da nisem storil nič slabega. Bili smo na dobri poti, da uresničimo začrtane cilje. Tudi ekipa je igrala dobro,« je za Dnevnik pojasnil Andrej Urnaut, ki je pred začetkom sezone na klopi zamenjal Zorana Kedačiča. Triinpetdesetletnik ne skriva, da ga je odločitev presenetila. »Obrazložitev kluba je bila, da bodo zamenjali trenerja, ker niso zadovoljni. Lahko povem, da me to čudi. Tega nisem pričakoval in tudi načrtov za prihodnost nimam, saj so bili ti za naslednje dve leti vezani na ACH.«

Pri slovenskih prvakih so s pojasnili, zakaj so se tako odločili, skopi. Po besedah izvršnega direktorja Aleša Jerale v klubu iščejo odgovore, ali lahko iz ekipe izvlečejo maksimum. »Andrej Urnaut je delal dobro, a klub mora stremeti k temu, da iz poligralcev naredi vrhunske igralce. Samo tako lahko prosperiramo. Mogoče smo prezahtevni, a če ne bi bilo tako, tudi dosedanjih uspehov ne bi bilo. Z Andrejem se poznava že 40 let in nikoli nisva imela težav. A odbojka je nad osebnimi odnosi,« je povedal Aleš Jerala in dodal, da bo delo trenerja do konca sezone opravljal dosedanji igralec in kapetan ekipe Matija Pleško.