Namesto iz blata v bolnišnico

»Padel sem,« je 24-letnik v ptujski bolnišnici razlagal osebju, kako si je poškodoval nogi in glavo. Tako zdravniki kot policisti mu niso verjeli, saj je vse kazalo na to, da je bil udeležen v prometni nesreči. Po operaciji je na pogovoru s policijo trmasto vztrajal pri zgodbi o padcu. Nejeverni Tomaži v modrem so sledili svojemu občutku in zagnali preiskavo. Ugotovili so, da je 24-letnik v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah sredi polja obtičal v blatu. Na pomoč je poklical nekaj let mlajšega sorodnika. A je ta naredil še večjo škodo. Pridrvel je na kraj, morda celo malce prehitro in izjemno nespretno, saj je povozil žlahtnika. Hudo poškodovanega je nato sam odpeljal v bolnišnico, grozi pa mu ovadba zaradi suma povzročitve hude poškodbe. Ah, dobrota je včasih res sirota.

Z ukradenim denarjem v gostilno

Sedemintridesetletni moški je prejšnji petek popoldne oropal bencinski servis v Mariboru. Odpravil se je za prodajni pult, kjer je prodajalka ravno takrat odložila dnevni izkupiček. »To je rop, daj denar!« ji je rekel. Pograbil je šop bankovcev, se obrnil in tiho zapustil bencinsko postajo. Policisti so se nemudoma odzvali, blokirali okolico ter osumljenca kmalu prijeli, pri njem pa našli tudi večino ukradenega denarja. Kaj je naredil s preostankom, se sprašujete? Zapil ga je v bližnjem lokalu. Ali si je privoščil špricer ali kaj močnejšega, pa policisti v svojem poročilu niso zapisali. Glavno je, da denar kroži, kajne?

Pijanec, kolo in grožnje

Direndaj na Slovenski ulici v Ljubljani se je sprva začel povsem nedolžno – s kolesom, prislonjenim na izložbo. Varnostnik je 34-letnika opozoril, naj kolo odmakne od okna, ta pa ga je poslušal. A se je zapletlo. Ko je namreč skušal izvršiti odredbo, je zaradi močne opitosti izgubil ravnotežje, padel in razbil okno. Skupilo pa je ni le okno, saj se je ob prevračanju poškodoval tudi sam. Seveda se zgodba tukaj ne konča. Moški je zavrnil pomoč reševalcev, nato pa se spravil še na varnostnika. Neumorno, a brez haska, ga je spodbujal k pretepu, pri čemer je za vabo uporabljal tudi žaljivke. Ker se ni umiril niti po ukazih policistov, so ga ti pridržali.

Igral se je gasilca in se ves polomil

Pravi čudež je, da je 26-letni Hrvat preživel padec iz četrtega nadstropja stavbe v Zagrebu. Zgodba je pravzaprav dokaj bizarna. Mladenič je okoli pete ure zjutraj stopil na balkon. Sklepati je, da tisto noč ni spal, temveč popival, saj so mu namerili 2,3 promila alkohola v krvi. Svež zimski zrak pa ni bil vse, kar si je Zagrebčan želel od nedeljskega jutra. Prestopil je ograjo balkona v 4. nadstropju in se v slogu gasilcev začel spuščati po železni cevi. Ideja se je hitro izkazala za napako, čeprav ni znano, ali je šlo za pomanjkanje moči v rokah ali povprečno nespretnost. Nekje na poti do tretjega nadstropja je namreč izgubil ravnotežje in oprijem ter z vso silo omahnil na tla. Še dobro, da si je za vzor vzel gasilce, ne pa na primer Supermana.

Halo, policija? Koliko je 3/4 + 1/4?

»Zelo slab dan sem imel v šoli,« je ameriški osnovnošolec potarnal gospe Bundy, ki se je javila na njegov klic na pomoč v sili na številki 911 (po naše 112). V slabo voljo ga je spravila matematika. Pri tem predmetu je imel veliko domače naloge, pa še težka se mu je zdela. »Ulomki so najbolj smotani,« ji je zaupal. Bundyjeva, sicer policijska dispečerka, se je brez pomislekov prelevila v matematičarko in fantu priskočila na pomoč. S sistematičnim prebijanjem skozi račun sta kmalu prišla do pravilnega rezultata. »Se opravičujem za klic, vendar sem res potreboval pomoč,« se ji je opravičil, ona pa ga je potolažila, da so policisti tam tudi zato. Ameriški policisti so njun pogovor objavili na družbenem omrežju in pripisali, da radi pomagajo, da pa šolarjem vendarle ne priporočajo klicanja na 911 pri težavah z domačo nalogo. Se pridružujemo.