V prvem mesecu leta 2019 je v medijih odmevala novica o ločitvi Jeffa Bezosa od soproge MacKenzie, s katero sta bila poročena 25 let. Vzrok za ločitev je bilo Bezosovo ljubimkanje s Sanchezovo, ki ji je po navedbah medijev pošiljal svoje gole selfije in jo vozil na eksotična potovanja.

Včeraj je Bezos na platformi Medium objavil besedilo, v katerem naslavlja vodjo podjetja American Media Inc, ki ima v lasti tabloid The National Enquirer, Davida J. Peckerja. Med drugim je zapisal, da so mu grozili, da bodo, če ne bo javno zatrdil, da poročanje tega medija o njegovi aferi ni imelo političnega ozadja, objavili njegove nazorne fotografije, poroča The New York Times. Na to je v nekem intervjuju nedavno namignil že Bezosov svetovalec za varnost Gavin de Becker, pri tem pa pojasnil, da ga v vsem skupaj zanima brat Sanchezove Michael, ki je glasen podpornik ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Agresivno poročanje o Bezosu povezano z Belo hišo?

Tabloid je zgodbi o Bezosovi aferi januarja namenil kar 11 strani, objavili pa so tudi sporočila, ki jih je Bezos pošiljal Sanchezovi. Ker zgodbe o vodjah tehnoloških podjetij za tabloid niso nekaj običajnega, je dogodek sprožil ugibanja o tem, da je agresivno poročanje o Bezosu povezano s Peckerjem in Belo hišo. Ta naveza je luč svetlobe ugledala lani, v času, ko so na dan prišle informacije o izplačevanju žensk, ki naj bi imele razmerje s Trumpom.

Pecker in Trump sta bila dolgoletna prijatelja, a se je njuna naveza v zadnjih mesecih skrhala. Vodstvo podjetja American Media Inc se je namreč v okviru preiskave vloge podjetja pri izplačilih iz leta 2016 (čas predsedniške kampanje), povezalo z zveznimi preiskovalci.

Ustanovitelj Amazona je opozoril tudi na povezave American Media Inc s Savdsko Arabijo.

Bezos želi zadevi priti do dna

Po tem ko je tabloid Bezosovo zasebno življenje razkril javnosti, se je najbogatejši človek na svetu odločil ukrepati. Začel je z raziskovanjem, kakšni so motivi tabloida in kako so prišli do zasebnih sporočil, ki jih je pošiljal Sanchezovi.

Pri časniku The New York Times so potezo označili za drzno za nekoga, ki se medijski pozornosti običajno izogiba, kljub temu da je denimo Trump časopis, ki ga je Bezos kupil leta 2013, označil za »The Amazon Post«, lastnika pa je v tvitu preimenoval in zapisal kar »Jeff Bozo«.

Za zdaj še ni jasno, ali bo Bezos tožil tabloid. Iz celotne zgodbe jo bo še najbolje odnesla MacKenzie, ki se ji po 25 letih zakona obeta velik kos ločitvene pogače. Bezosovo premoženje je vredno skoraj 140 milijard dolarjev.