Nagrajeni kruh z drožmi

Kruh z drožmi Pekarne SPAR je prav zares nekaj posebnega.

Ne vsebuje dodanega kvasa, ampak droži (imenovane tudi divji kvas oz. kislo testo).

• Običajni pšenični moki so dodana starodavna žita.

• Vsebuje manj soli.

• Kruh z drožmi dlje časa ostane svež.

• Izdelan je ročno, po tradicionalnem postopku.

Izredno kakovost kruha z drožmi so prepoznali tudi na Inštitutu za nutricionistiko v Ljubljani in ga odlikovali z nagrado za najbolj inovativno živilo leta 2019 (v kategoriji pekovskih izdelkov).

Za Pekarno SPAR je to že 4. zaporedna nagrada za inovativnost. Pred kruhom z drožmi so nagrado prejeli tudi pecivo Kalčko (2018), Ječmenov hlebček (2017) ter pirin kruh s kostanjem (2016).

V Pekarni SPAR delajo kruh za vsak okus

Poleg kruha z drožmi pa se Pekarna SPAR seveda lahko pohvali še z ogromno drugimi slastnimi pečenimi dobrotami.

Izkušeni peki skrbijo, da lahko že zgodaj zjutraj na police vseh trgovin SPAR in INTERSPAR postavijo še tople pekovske izdelke. Vsak dan pripravijo kar 42 vrst kruha in 41 vrst pekovskega peciva. Izdelani so iz najkakovostnejših sestavin, po preverjenih recepturah in tradicionalnih postopkih. Znak kakovosti izdelkov Pekarne SPAR je tudi osvojenih 10 zlatih priznanj za kakovost, ki jih podeljuje jih Gospodarska zbornica Slovenije.

Slaščičarna SPAR – češnja na vrhu torte

Seveda v Sparu tudi na sladkosnede niso pozabili. Zato v slaščičarni Pekarne SPAR vsak dan ročno pripravijo kar 40 vrst vrhunskih, sočnih slaščic za vsak okus. Sadne, kremne in čokoladne poslastice so prava izbira za poobedek, posebne priložnosti, sladko darilo – ali pa preprosto za lepši dan.