Tatovi so vinjeto z delom vetrobranskega stekla ukradli ponoči, danes pa naj bi jo že prodajali na spletu. A Šaričeve ni presenetila le tatvina, temveč tudi odziv Zavarovalnice Triglav, ki ji kljub zavarovanemu parkirišču in zavarovanih stekel, ne želi povrniti denarja za ukradeno vinjeto. Svojo zgodbo je delila na Facebooku, objavo pa je delilo več kot 2.500 ljudi.

Zavarovalnica ne krije vinjete

Na Zavarovalnici Triglav so, po poročanju spletnega portala 24ur.com, pojasnili, da lahko denar povrnejo le za škodo, ki jo sklenjeno zavarovanje krije.

»Škodo na steklu bo voznica lahko uveljavljala iz zavarovanja delnega kaska kombinacija E – steklo, vendar to zavarovanje ne vključuje zavarovanja vinjete. Po zavarovanju delnega kaska kombinacija H – parkirišče voznica ni upravičena do kritja stroška popravil stekla in kraje vinjete, saj gre pri tovrstnem zavarovanju za škodo, ki nastane kot posledica dotika drugega neznanega vozila,« so zapisali.

To ni prvi primer takšne kraje

Z Darsa so sporočili, da to ni edini primer takšnega načina kraje, in da »DARS d.d. nima pravne podlage, da vrne kupnino za vinjeto, ki jo je nekdo ukradel.« Na svoji spletni strani pa sicer pojasnjujejo možnosti pridobitve nadomestne vinjete.