»Okrog je bilo veliko ljudi. To je bil glavni razlog, zakaj je žival podivjala. Res ga je bilo težko uloviti,« je povedal Khushwinder Singh, lokalni nadzornik. Leoparda so lovili kar sedem ur in ga skušali pomiriti s pomočjo pomirjeval, ki so jih izstreljevali v podivjano žival. »Trikrat smo ga zadeli, a je pomirjevalo zaleglo šele pri četrtem strelu,« je dodal Singh. Njegov učinek je namreč veliko manjši, če je žival zelo podivjana.

Nadzorniki so leopardu sledili skozi vas in ga s pastjo zvabili v hišo, da so ga lahko ujeli. Nekaj ur kasneje so ga oskrbeli veterinarji iz bližnjega živalskega vrta, ki so ga tudi odpeljali s seboj.

Stik med leopardi in ljudmi vedno bližji

Zaradi krčenja gozdov in poseganja v prostore, kjer živijo ljudje je stik med prebivalci in živalmi v Indiji vedno tesnejši. Leta 2011 je vlada izdala smernice za sobivanje ljudi in leopardi. Pri tem so poudarili, da so ti zelo prilagodljiva vrsta, ki lahko živi v bližini urbaniziranih območij.

A kljub temu poročilo pravi, da je »incidentov, ko leopardi 'zaidejo' v bližino ljudi, vedno več, kar pa vpliva na zvišanje njihovega pobijanja s strani ljudi.«