Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je že pred časom dal vedeti, da nasprotuje biografiji, ki nastaja pod peresi novinarja, Srba Vlada Stankovića in Ljubljančana Igorja Đurovića. Ta bo sicer predvidoma izdana na Dončićev 20. rojstni dan, 28. februarja letos, najprej pa bo izšla v Sloveniji in Srbiji, nato pa še v ZDA in Španiji.

»Luka je biografijo, pri kateri ne odstopa od mnenja, da je za njo premlad, prejel v roke v začetku januarja v Dallasu. V celoti jo je prebral in preučil. Potem ko se je seznanil še s samo vsebino, pa je v svojo odločitev še bolj prepričan. Kot je že v enem od intervjujev omenil gospod Đurović, Luko le bežno pozna, to pa se odraža tudi pri sami vsebini knjige, pri kateri gre v večini zgolj za povzemanje že napisanih člankov in Lukove statistike,« je zapisala Dončićeva služba za stike z javnostmi.

Oglasil se je tudi Dončić, ki pri nastanku biografije ni sodeloval in avtorjema biografije sporočil: »Cenim trud in čas, ki sta ga v knjigo vložila gospod Đurović in gospod Stanković, vendar moje stališče do nje ostaja enako. Kar nekaj podatkov v knjigi ne drži in če se bom kdaj v prihodnosti odločil imeti svojo biografijo, bi si želel, da tisti, ki jo bodo prebirali, dobijo verodostojne podatke, tudi o pomembnih trenutkih v moji karieri, ki bodo zapisani tako, kot so se v resnici zgodili. Ne gre pa samo za vsebino. Gre za nek pošten odnos do mene.«