Kako bi sploh lahko rekli ne tej čudoviti juhi?! Tako je dobra, tako je enostavna in tako zelo vam priporočamo, da si jo pripravite čim prej.

Juha je tako dobra/boljša od navadnih cvetačnih zato, ker je pri pripravi uporabljen dodaten korak in sicer pečenje cvetače in česna. Je že res, da lahko ta korak izpustite, a pečenje res doprinese k okusu. Pečen česen, ki je mehak, dišeč in čisto nasprotje surovemu, naredi juho mnogo bolj bogato in mnogo boljšo.

Ker pa idej za čudovite juhe ni nikoli dovolj, pa še nekaj idej:

Paradižnikovo-korenčkova juha

Pasirana fižolova juha

Vichyssoise: porova juha s krompirjem

Kremna veganska špargljeva juha

Bučna kremna juha

Pri pripravi cvetačne juhe upoštevajte naslednje nasvete:

• Če nimate časa, lahko izpustite pečenje in 4 stroke sesekljanega česna dodate tudi kar za zmehčano čebulo.

• Namesto kokosovega mleka lahko uporabite tudi navadno (kravje) ali rastlinsko (mandljevo) mleko.

• Ko zmiksate cvetačo s kokosovim mlekom dodajajte vodo po potrebi, nato poskusite ter dosolite in dopoprajte po potrebi.

• Juho lahko tudi shranite in pogrejete, a je sveža vseeno najboljša.

Sedaj pa si brž poglejte video pripravo te kremne juhe in se prepričajte, da jo morate res pripraviti čim prej!

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi)

1 manjša cvetača (približno 450 g)

1 glavica česna

1/2 čebule

1 pločevinka kokosovega mleka (4 dcl)

1/2 žličke suhega timijana (ali dve vejici svežega)

1 žlička soli (+ za cvetačo)

poper

približno 1 dcl vode

peteršilj

(olivno) olje

PRIPRAVA

Glavici česna odrežite zgornji del, nato jo položite na kos folije, jo pokapajte z olivnim oljem in naredite culico. Na pekač razporedite cvetke cvetače, jih pokapajte z oljem, posolite in popoprajte, dodajte culico s česnom in pecite približno 40 minut na 200°C.

Pečen česen izbezajte v skledico. V kozici segrejte olje, na segretem zmehčajte sesekljano čebulo, nato dodajte pečen česen, timijan, sol ter poper in kokosovo mleko. V segreto mleko stresite še cvetačo, počakajte, da mleko zavre, nato pa prenesite v mešalnik.

Cvetačo zmiksajte v vročo juho, dodajte vodo po potrebi, poskusite ter dosolite in dopoprajte po potrebi.

Juho servirajte, okrasite s peteršiljem, oljem in poprom ter postrezite.