Ghosnova poroka se je v znamenitem dvorcu nedaleč od Pariza zgodila oktobra 2016. Upravljalec dvorca za sprejem v razkošnem objektu iz 17. stoletja Ghosnu v skladu s sponzorsko pogodbo med Versaillesom in Renaultom ni zaračunal običajnih 50.000 evrov, poročanje francoskega časnika Figaro povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Notranja revizija podjetja je tako »ugotovila, da je bil prispevek v višini 50.000 evrov v sklopu sponzorske pogodbe, podpisane s Chateau de Versailles, dodeljen za osebno korist gospoda Ghosna«, so sporočili iz Renaulta.

Ghosn je v priporu v Tokiu zaradi domnevnih finančnih malverzacij v japonskem Nissanu, ki ga je prav tako vodil v okviru tristranskega zavezništva avtomobilskih proizvajalcev Renault, Nissan in Mitsubishi. Med drugim mu preiskovalci očitajo prikrivanje realne višine prejetih prihodkov.

Po izbruhu afere in aretaciji 19. novembra lani sta ga najprej z mesta prvega moža odstranila Nissan in Mitsubishi, pred dvema tednoma pa še Renault.

Nekdanji ugledni menedžer je svojo aretacijo označil za »zgodbo o izdaji«. Prepričan je, da za celotno zadevo stojijo tisti, ki so nasprotovali njegovim načrtom za tesnejše povezovanje treh avtomobilskih proizvajalcev v zavezništvu.