Guverner Carigrada Ali Yerlikaya je na kraju nesreče že pred tem povedal, da so pod ruševinami našli deklico Havo in da so se reševalci z njo pogovarjali. Nato jim jo je uspelo potegniti izpod ruševin, pod katerimi je bila ujeta 18 ur.

Na televizijskih posnetkih je bilo videti, kako je petletnica, ki so ji na vrat namestili opornico, mežikala, ko so jo odnesli na nosilih proti reševalnemu vozilu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po besedah guvernerja so doslej našli trupla treh ljudi, skupaj s petletnico in že v četrtek najdenim devetletnikom pa so jih 13 rešili. A ker jih je med njimi nekaj v kritičnem stanju, bi se lahko število žrtev še povečalo.

Ponoči so iskanje morebitnih preživelih trikrat ustavili zaradi ogrožanja stabilnosti poslopij, ki so povsem blizu, zato so oblasti sedem poslopij evakuirale. Z laserskimi skenerji pa pregledujejo 10-nadstropno stavbo, ki se je držala porušene, saj ji po besedah Yerlikaya grozi skorajšnje porušenje.

Na kraju je okoli 90 reševalcev. Ti ljudi, ki so se zbrali na kraju nesreče, pozivajo, naj bodo tiho, da bi lahko slišali klice na pomoč tistih, ki so morda še vedno pod ruševinami.

Po podatkih guvernerja je bilo v osemnadstropnem poslopju, ki je povsem porušeno, 14 stanovanj z okoli 43 stanovalci. Vendar pa dejansko ni jasno, koliko ljudi je bilo v stavbi, ko se je porušila. Guverner Yerlikaya je dodal še, da so bila tri vrhnja nadstropja zgrajena nezakonito.

Tožilstvo je sprožilo preiskavo.