Največja in najuspešnejša španska kluba sta sinoči odigrala prvo od veh tekem polfinala španskega pokala. Težko pričakovani obračun je na klopi pričakal prvi zvezdnik Kataloncev Lionel Messi, ki je na prejšnji tekmi proti Valencii dobil udarec v koleno, brez nastopa v začetni postavi pa je na drugi strani ostal tudi Gareth Bale.

Medtem ko se je odsotnost Argentinca Barceloni močno poznala, je pri Realu niti igre prevzel komaj 18-letni Brazilec Vinicius Junior in povzročal glavobole domači obrambi. Madridčani so povedli že po vsega šestih minutah, ko je mrežo zatresel Lucas Vasquez, kar pa je bil kljub dobri predstavi gostov tudi njihov edini zadetek. V drugem polčasu je pri Barceloni v igro le vstopil tudi Messi, a tedaj je bil končni izid 1:1 že postavljen, potem ko je v 57. minuti za izenačenje poskrbel 21-letni Malcom.

»Ustvarili smo si lepše priložnosti, morali bi zmagati. Nezadovoljni smo z remijem, saj menimo, da je to nepravičen rezultat. Kljub temu ne smemo imeti spuščenih glav, saj je razplet še vedno ugoden za nas,« je po tekmi povedal strelec Reala Lucas Vasquez.

Sinočnji el clasico je bil sicer eden od treh, ki jih bosta moštvi odigrali v manj kot mesecu dni. Znova se bosta srečali 27. februarja v Madridu na povratnem pokalnem obračunu, štiri dni kasneje pa se bosta na Santiagu Bernabeuu srečala še v prvenstvu.