Po dveh tretjinah je vodil s 4:2, nato pa so gosti izenačili. To je z drugim golom na tekmi uspelo Švedu Magnusu Pajarviju, ki pa se koncu ni veselil, saj je njegova ekipa dobrih deset minut pred koncem tekme prejela še en gol, strelec je bil Morgan Rielly.

»Pokazali smo dva obraza. Bila so obdobja, v katerih smo bili odlični, in obdobja, ko nismo bili dobri. A zmagali smo, to pa je edino, kar šteje,« je po tekmi dejal strelec odločilnega gola. Z novima točkama so gostitelji proslavili jubilej branilca Jaka Muzzina, ki je odigral 500. tekmo v NHL.

New York Rangers se v boju za uvrstitev v končnico, od katere so zaenkrat kar precej oddaljeni, ne predajajo. Tokrat so po streljanju kazenskih strelov ugnali Boston, ki se je v zadnjem obdobju specializiral za neodločene rezultate po rednem delu, še tretjič v zadnjih štirih tekmah je odigral podaljšek.

Tesne tekme v New Yorku

Tokrat je bil na dobri poti, da zmaga po rednem delu. Čeh David Pastrnak s svojim 31. golom v sezoni in Patrice Bergeron sta ga popeljala v vodstvo s 3:1, toda domači so v zadnji tretjini izenačili. V podaljšku golov ni bilo, odločilni kazenski strel pa je zadel Tony De Angelo.

»Zelo smo zadovoljni zaradi načina, kako smo prišli do zmage. Če zaostajaš in se nato rešiš, je vedno lepo. Zdaj nam je pomembna vsaka zmaga,« je dejal švedski napadalec New Yorka Mika Zibanejad, ki je dosegel svoj 22. gol v sezoni, v zadnjem času je pri doseganju golov zelo uspešen.

New York Rangers so na zadnjih sedmih tekmah vselej zmagali ali izgubili le za en gol, v zadnjih desetih medsebojnih obračunih z Bostonom pa so bili uspešni kar devetkrat.