Čeprav so na ministrstvu za javno upravo sprva pričakovali, da bodo štiri ljubljanske izpostave na Linhartovo cesto 13 preselili še letos, maja ali junija, so bile te napovedi očitno nekoliko preuranjene. Na ministrstvu pričakujejo, da bodo izpostave, ki delujejo na Trgu mladinskih delovnih brigad 7, Adamič-Lundrovem nabrežju 2, Proletarski cesti 1 in Trgu prekomorskih brigad 1, selili šele letos jeseni.

Kdaj natančno naj bi se začela prenovitvena dela pred vselitvijo, prav tako še ni jasno. Na ministrstvu so pojasnili, da bodo dela začeli, »ko bo na Republiko Slovenijo preneseno lastništvo (stavbe na Linhartovi 13, op. p.) in po uvedbi v delo«. Stavbo, ki jo bo občina državi predala v zameno za poslovne prostore, ki jih na štirih lokacijah zdaj uporabljajo izpostave upravne enote, mora občina še do konca izprazniti svojih najemnikov, so dejali na ministrstvu.

»Objekt v nobenem primeru ne bo povsem izpraznjen, saj bo ves čas obnove delovala izpostava Bežigrad ljubljanske upravne enote. Prav tako pa tudi vsa podjetja, ki imajo lastne prostore v četrtem nadstropju in v kleti objekta,« so povedali na ministrstvu. Prenovo bo opravila družba Lesnina MG Oprema, ki je ponudila, da naročena dela opravi za 3,3 milijona evrov skupaj z davkom na dodano vrednost. Prenovitvena dela naj bi trajala pet mesecev, nato pa bo družba Gonzaga-Pro dobavila in montirala opremo za nove prostore upravne enote. To bo stalo dodatnih nekaj več kot 632.000 evrov. vbr