Sala je 21. januarja zvečer poletel iz Nantesa v Wales, da bi s tamkajšnjim klubom Cardiffom podpisal pogodbo. Zasebno letalo, na katerem je bil poleg nogometaša le še pilot, je z radarskih zaslonov izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu. Po večdnevnem iskanju so našli razbitine vsaj z enim truplom, ki ga bodo v naslednjih dneh poskusili spraviti na plan.

Neimenovani vir iz Cardiffa je za BBC potrdil, da bodo Valižani spoštovali dogovor, a najprej želijo »ugotoviti vsa dejstva«. Zato je Cardiff tudi zadržal prvo plačilo, izplačal ga bo, ko bo zadovoljen z vso dokumentacijo.

Na drugi strani pa je Nantes zagrozil s sodnim postopkom, če plačila ne dobi v 10 dneh, poroča BBC, ki komentarja Francozov še ni dobil.

V Cardiffu so sicer presenečeni, da se je Nantes z zahtevo oglasil medtem, ko skušajo iz razbitin spraviti truplo Sale in pilota letala Davida Ibbotsona.

Do odškodnine za Salo pa je upravičen še en francoski prvoligaš, in sicer Bordeaux, za katerega je med letoma 2012 in 2015 igral Sala. Bordeaux naj bi prejel 50 odstotkov zneska.