Tekma je bila izenačena na 1:1, dokler niso nato Kralji dosegli treh zadetkov v prvih slabih dveh minutah tretje tretjine, pri čemer je ključno vlogo odigral Kopitar. S tem so zmagali še tretjič na zadnjih štirih tekmah. Po enkrat so se med strelce vpisali Adrian Kempe, Dion Phaneuf in proti svoji nekdanji ekipi tudi Ilija Kovalčuk, vratar Jack Campbell pa je zbral 29 obramb. Edini gol za gostitelje je dosegel Pavel Zacha, domači vratar je zaustavil 20 strelov.

»To, da smo lahko tretjo tretjino začeli z igralcem več, je bila priložnost, ki je nimso želeli zapraviti. Imeli smo načrt in se ga tudi držali. Kopitar me je lepo našel in uspelo mi je. Le dve minuti smo potrebovali, da smo vzeli tekmo v svoje roke,« je slovenskega soigralca pohvalil prvi strelec Toffoli.

Kralje naslednje gostovanje čaka v četrtek, ko se bodo pomerili s Philadelphia Flyers.

Ovečkinov večer

V Washingtonu je Aleksander Ovečkin prehitel rojaka Sergeja Fedorova po številu doseženih točk v rednem delu v Rusiji rojenega hokejista in pomagal k zmagi Prestolnikov nad Vancouvrom s 3:2.

Podaja Ovečkina pri golu T.J.-ja Oshieja v prvi tretjini je bila dovolj, da je prehitel Fedorova in prišel do 1180 točk v 14. sezonah NHL. Triintridesetletni kapetan Washingtona je rekord dosegel na svoji 1055. tekmi, kar je 193 tekem manj, kot jih je potreboval Fedorov. Ovečkin je že davno presegel tudi njegov rekord po številu doseženih zadetkov – zbral jih je 644 (in 536 podaj).

»Ko prideš v ligo NHL, sanjaš, da bi dosegel gol ali dva. Da postaneš številka 1, pa je enostavno neverjetno,« je dejal Ovečkin, ki je lansko sezono popeljal Capitals do prvega naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal. To sezono je s 37 goli vodilni v NHL.