Varovanci Igorja Bišćana so po remiju na zaostali tekmi zadnjega kroga jesenskega dela hrvaškega nogometnega prvenstva v Koprivnici (1:1) brez treh točk ostali tudi na drugem srečanju. Na domači Rujevici jih je presenetila Gorica in belim zadala prvi poraz pod taktirko Bišćana (1:3). Ta je bil po neuspešnem začetku pomladi močno razočaran. »Čestitke Gorici za zmago. V prvem delu smo igrali zelo dobro in morali bi si priigrati večjo prednost. Veliko energije smo porabili za ustvarjanje priložnosti, v drugem polčasu pa je naš ritem igre močno upadel. Po drugem prejetem zadetku je bilo zelo težko, saj se je Gorica zelo organizirano branila. Smo nezadovoljni, saj smo računali na tri točke, a za poraz smo krivi sami. Glede učinkovitosti nas čaka še veliko dela,« je po tekmi povedal trener Rijeke Igor Bišćan.

Bišćan je imel ob sestavljanju začetne enajsterice veliko težav, zato je bil v ponedeljek zagotovo vesel dveh okrepitev. Za dve leti in pol z možnostjo podaljšanja pogodbe za še eno leto se na Rujevico seli Robert Murić. Desnokrilni napadalec, ki se je kalil v mladinski šoli zagrebškega Dinama in Ajaxa, kasneje pa igral za Pescaro in Brago, bo pomembna okrepitev za napadalne vrste Rijeke. Ob prihodu je povedal: »Verjamem, da se bom dobro vklopil. Moštvo je zelo dobro sestavljeno, upam, da se bomo tudi z mojimi goli in podajami borili za lovorike v pokalu in prvenstvu.« Poleg Murića se na Reko vrača še desni bočni branilec Ivan Tomečak, ki je za Rijeko med letoma 2013 in 2015 na petinšestdesetih tekmah dosegel osem golov. V klub iz Kvarnerja prihaja brez odškodnine za dve leti in pol.

Prepričljive zmage se je v devetnajstem kolu proti Rudešu veselil vodilni Dinamo (7:2), izgubil pa je drugouvrščeni Osijek. Dinamo ima na vrhu pred trojico Osijek, Lokomotiva in Rijeka, ki so izenačeni s štiriintridesetimi točkami, zdaj že štirinajst točk prednosti.