Obramba se je na sodbo pritožila zaradi kršitev postopka in materialnega prava, ob tem pa sta zagovornika obeh obtoženih ponovno zahtevala izločitev dokazov iz spisa. A so višji sodniki pritožbi zavrnili v celoti in potrdili prvostopenjsko sodbo, julija lani izrečeno dvojici, ki je medtem tudi že odslužila zaporni kazni in je na prostosti.

Emir Hasičić je tako pravnomočno obsojen na tri leta zapora in denarno kazen 8000 evrov, Simon Lucaj pa na zaporno kazen treh let in šestih mesecev in denarno kazen 10.000 evrov.

Oba obsojena sta povezavo s Kamenikom na sodišču dolgo časa zanikala. Po poslušanju prisluhov, ki so dokazovali njuno sodelovanje s Kamenikom, in na obravnavi, ko bi ga morali zaslišati kot pričo, sta krivdo le priznala.

Na sodbo višjega sodišča še čaka tudi Muha Amidžić, četrti član združbe, ki so mu zaradi zdravstvenih težav sodili ločeno. Obsojen je bil na tri leta zapora in denarno kazen 8000 evrov, a se je na sodbo pritožil iz istih razlogov kot Lucaj in Hasičić. Sodišče o njegovi pritožbi še ni odločilo, še piše današnji Večer.