Tiskovni predstavnik gasilcev Clement Cognon je za AFP opozoril, da bi število žrtev lahko naraslo, saj morajo še podrobno pregledati zgornja nadstropja poslopja, kjer je bil požar najbolj silovit.

Nekateri stanovalci so pred ognjenimi zublji in dimom zbežali na strehe bližnjih stavb, od koder so jih rešili gasilci. Po besedah Cognona so z omenjenih streh in iz gorečega poslopja s pomočjo lestev rešili okoli 50 ljudi. Reševanje so končali okoli 5. ure, z ognjem se je borilo 200 gasilcev. Preventivno so evakuirali tudi dve bližnji poslopji.

Povedal je še, da je šlo za izjemno silovit požar, ki je iz še neznanega razloga izbruhnil danes okoli enih zjutraj.

Pridržana 40-letnica s psihičnimi težavami

Pariški tožilec Remy Heitz je kasneje sporočil, da so sprožili kriminalistično preiskavo povzročitve smrti s požigom. V okviru preiskave so pridržali 40-letno stanovalko poslopja, v katerem je zagorelo. Po njegovih besedah je imela pred tem psihične težave.

»Pariz davi žaluje po silovitem požaru v stanovanjskem poslopju v 16. okrožju. Število žrtev je grozno,« je na twitterju zapisala pariška županja Anne Hidalgo.

Decembra lani so štiri ženske umrle zaradi zadušitve v požaru v stanovanjskem bloku v severovzhodnem predmestju Pariza. 12. januarja pa so v eksploziji plina, ki ji je sledil požar, v pekarni umrli štirje ljudje v devetem okrožju prestolnice, še navaja AFP.