Pojete tako tradicionalne angleške ljudske pesmi in cerkveno glasbo kakor tudi jazz in pop. Ste s tem zgolj načrtno širili ciljno občinstvo ali gre za ljubezen do različnih zvrsti, pri čemer se nobeni nočete odpovedati?

Imamo izjemno pisan repertoar, in to ravno zaradi tega, ker nam je všeč različna glasba. Občinstvo morda na nekatere od njih ne naleti ravno vsak dan, zato jim jih z veseljem predstavimo. Tako bo tudi v Ljubljani, kjer bomo predstavili tradicionalno ljudsko glasbo, pa tudi pop in jazz aranžmaje, a zagotavljamo, da je program harmoničen. Obiskovalci pa lahko pričakujejo tudi nekaj smeha, saj se trudimo biti čim bolj zabavni – med najavami pesmi in med nastopi.

Se vam je kateri od nastopov zaradi edinstvenosti še posebno zapisal v srce?

Pred kratkim smo se prvič odpravili na turnejo po ZDA, kar je za skupino, kakršna je naša, zelo velik korak. Ti koncerti so se nam zdeli res posebni. A izjemen in pomemben je vendarle vsak koncert v novi državi.

Že ime vaše skupine, Kraljičinih šest, nakazuje poseben stik z britansko kraljico. Kolikokrat na leto nastopate zanjo in kako so videti ti koncerti? Ji zapojete tudi kakšno od Nirvane ali Michaela Jacksona?

Zanjo uradno nastopamo dvakrat na leto v okviru zbora svetega Jurija istoimenske kapele na gradu Windsor. Za člane kraljeve družine in Elizabeto II. pa smo nastopali le ob zasebnih priložnostih, o katerih pa, na žalost, javno ne smemo govoriti.

Se lahko tovrstnih koncertov in vsaj malce stresa, ki ga prinesejo nastopi pred kronanimi glavami, sploh kdaj navadite? Imate pred kraljico še vedno tremo?

Koncerti pred člani kraljeve družine so vedno stresni, je pa res, da pred njimi običajno nastopamo kot del večjega zbora. Je pa to za nas vedno izjemna čast.

Kraljica Elizabeta II. je ena najbolj poznanih oseb na svetu, obenem pa, vsaj na prvi pogled, zelo zadržana. Vi ste jo že večkrat srečali. Kakšna se je zdela vam?

Kraljica Elizabeta II. je prijetna in topla oseba, odlična sogovornica z izjemnim smislom za humor.

Morate od nje dobiti dovoljenje za odhod na turnejo?

Ker zbor deluje po »šolskem« urniku, lahko koncertiramo samo med počitnicami. Tu in tam, in tako je tudi v primeru koncerta v Ljubljani, pa lahko samostojen koncert opravimo tudi v sredo, ko imamo običajno prost dan.

Kraljica je v javnosti priljubljena, a ne tako kot njena vnuka in njuni soprogi. Kar naju privede do kraljeve poroke, enega največjih dogodkov lanskega leta, na katerem ste tudi nastopili. Kakšni so bili občutki?

To je bila res velika čast, dogodka ne bomo nikoli pozabili. Bila je čudovita in preprosta slovesnost, res lepa družinska poroka. Intimna, čeprav jo je spremljalo na milijone ljudi po svetu.

Katere pesmi ste odpeli?

Nastopili smo kot del stalnega zbora kapele svetega Jurija, v katerem The Queen's Six predstavljamo polovico odraslih pevcev. Zapeli smo dve verski pesmi – If you love me Thomasa Tallisa in The Lord bless you and keep you Johna Rutterja. Peli smo s kora v kapeli, kjer tudi običajno nastopamo.

Za kako velik, odmeven in pomemben dogodek je šlo, kaže tudi novica, da je Jamie Oliver ponudil svoje storitve za pripravo hrane za celotno slovesnost, a ni dobil niti odziva. Poroke se tako niso mogli udeležiti niti vsi zvezdniki, ki so želeli, pa čeprav jih je bilo tam res veliko. Je bilo za vas zastrašujoče, da ste bili v družbi obrazov, ki jih poznate zgolj s televizije in iz medijev, ali vas je to le dodatno navduševalo?

Bili smo vzhičeni, a tudi živčni. Je pa vedno zelo zabavno opazovati zvezdnike.

Bi nastop na kraljevi poroki opisali kot vrhunec vaše doslejšnje kariere?

Nedvomno.

Ste nastopali tudi na poroki princa Williama in Kate Middleton?

Na žalost ne, saj se je prestolonaslednik poročil v Westminstrski opatiji, kjer imajo svoj zbor.

Živite v gradu Windsor. Zunanjemu opazovalcu se morda zdi vzdušje tam dokaj zategnjeno. Se motimo? Kako je živeti tam?

Živimo v neposredni bližini kapele, in sicer v predelu Horseshoe Cloister. Tam stojijo tiste slavne stopnice, po katerih sta se po koncu poroke sprehodila Harry in Meghan. Gre za čudovit predel gradu, skupnost je zelo družinsko naravnana, naokrog teka veliko otrok. Manj zadrgnjeno sploh ne bi moglo biti!

Kako je videti običajen dan za zidovi Windsorskega gradu?

O kakršni koli običajnosti ali vsakdanjosti tukaj ne moremo govoriti. Slediti moramo številnim varnostnim ukrepom, a je to zelo majhna cena, ki jo plačamo za življenje na tako neverjetnem kraju.

Skupaj prepevate in živite že več kot deset let. Kako ohranjate normalne odnose? Verjetno ste zdaj že prava družina!

Prav tako je to videti. Skupaj veliko pojemo, na leto imamo skoraj 50 koncertov. Res smo najboljši prijatelji, za kar upamo, da je vidno tudi na naših koncertih. Dobre odnose pa ohranjamo tako, da sebe in življenja ne jemljemo preveč resno.