Ko preberem članek Andraža Rožmana v sobotnem Dnevniku z gornjim naslovom, se dejansko zamislim, ali sploh še potrebujemo občinske svete in nadzorne odbore, saj so predmet političnih manipulacij, ali pa se priporočila nadzornih odborov s strani župana enostavno negirajo (prizidek ZD Vrhnika).

Kot piše novinar Andraž Rožman v navedenem članku, je zagotovilo vodstva Kemisa, da je požarna varnost zdaj vrhunska in da do požara v Kemisu ne more več priti. Kemis je namreč po sanaciji požara maja 2017 zdaj zagnal proizvodnjo v neokrnjenem obsegu, čeprav je vrhniški občinski svet s sklepom predlagal, da se Kemis preseli drugam na bolj neurbano območje, kjer ne bo predstavljal nevarnosti lokalnemu prebivalstvu.

Ne bi razpredal teorije o tem, ali je bila ugotovljena vzročna zveza med samomorom voznika ministra in ministrom za kulturo, pa je minister moral leteti, na Vrhniki pa se je zgodil požar v velikosti nacionalne katastrofe, pa se ni zgodilo nič.

In tu postavljam vprašanje premierju Marjanu Šarcu: ali verjamete, da policija in nacionalni forenzični laboratorij nista našla vzročne zveze subjektivne odgovornosti za vzrok požara v Kemisu? Oziroma ali to razumete, kot da se je požar zgodil po vseh predpisih?

Vid Drašček, Vrhnika