Po mnenju mnogih ne toliko spektakularen nastop ob polčasu finala je letos pripadel skupini Maroon 5. Na odru sta se glavnemu vokalistu Adamu Levinu pridružila še raperja Travis Scott in Big Boi, nastop pa je izzvenel bolj medlo. Gledalci so ga opisali kot dolgočasno in konvencionalno predstavitev največjih uspešnic skupine, brez dodane vrednosti, ki jo mnogi pričakujejo za dogodek, ki je sicer znan kot spektakel.

Več pozornosti od »halftime showa« so deležni oglasi

Kot so poročali ameriški mediji, je bil eden bolj pričakovanih oglasov letos napovednik četrte edicije filma Toy Story. Avtorji so postregli s sicer kratkim oglasom, ki pa bo po mnenju mnogih gledalcev zadostoval za ohranjanje napetosti pred izidom filma.

Kar nekaj je bilo glasbenih oglasov, enega izmed njih so pripravili pri Skittles, za glasbeni oglas pa so se odločili tudi pri Doritos. Gledalcem so postregli s pravim video spotom, v katerem na staro uspešnico nastopajo Backstreet Boys in Chance the Rapper.

Amazon je v 90 sekundah oglasa uspel združiti Harrisona Forda, Foresta Whitakerja in znani ustvarjalki in zvezdnici priljubljene serije Broad City, ki je bila predvajana na Comedy Central, Abbi in Ilano. Oglas je imel na YouTubu že pred predvajanjem na Super Bowlu skoraj 25 milijonov ogledov.

Po mnenju mnogih so enega bolj kontroverznih oglasov letos pripravili pri Burger Kingu. Odločili so se za uporabo arhivskih posnetkov iz filma 66 Scenes in America iz leta 1982, na katerih lahko med uživanjem obroka opazujemo slavnega pop art umetnika Andy-ja Warhola. 45 sekund (v primerjavi z drugimi) dolgočasnega posnetka je razdelilo mnenja gledalcev. Medtem ko so nekateri menili, da je oglas neprimeren za znamko, so drugi kritično ocenili, da je namenjen le marketinškim strokovnjakom. So pa bili združeni v mnenju, da gre za enega najbolj pogumnih oglasnih spotov letošnje prireditve.

Najbolj presenetljiv in po mnenju mnogih najboljši spot pa je ponudil oglaševalski preplet med znamko piva Bud Light in televizijsko mrežo HBO. Vključuje nekaj najvidnejših članov zasedbe Igre prestolov, zmaja in še cel kup presenečenj, ki so gledalce uspešno prevzele.

Morda še najbolj politično so se Super Bowl oglasa lotili pri Washington Postu. Spot, podnaslovljen »Demokracija umira v temi«, je gledalcem postregel s sporočili, kot so »znanje nam daje moč, znanje nam pomaga pri odločanju, znanje nas ohranja svobodne« in oglasne bloke opremil z nekaj manj potrošniškega pridiha.