Za slovenska predstavnika se je 18. krog lige ABA razpletel najslabše, kot se je lahko. Glavni konkurent v igri za obstanek Zadar je namreč dosegel zmago, kar ob porazu Ljubljančanov in Novomeščanov pomeni, da so štiri kroge pred koncem povsem sami na dnu lestvice. Zmaji so bili v Beogradu proti vodilni Crveni zvezdi povsem nemočni, medtem ko so Novomeščani znova izjemno nespretno klonili proti FMP iz Beograda.

Čeprav je bila to za košarkarje Krke praktično tekma sezone, v dvorani Leona Štuklja ni vladalo posebej razgreto ozračje. Kljub temu so košarkarji trenerja Simona Petrova ostali osredotočeni na nalogo, ki je bila pred njimi. Po začetnem otipavanju so se od nasprotnika odlepili v zadnjih štirih minutah prve četrtine. Takrat je dolenjsko moštvo namreč naredilo delni izid 15:4 in povedlo za enajst. FMP je priključek ujel sredi tretje četrtine po delnem izidu 17:3 in celo povedel za dva, a le na kratko, saj se je Krka znova zbrala in odlepila na enajst. A tudi to ni bilo dovolj, saj gostitelji skoraj pet minut v zadnji četrtini niso dosegla koša, FMP pa v tem času devet. V izenačeni končnici je Krka naredili precej napak in zabeležila nov nespreten poraz. »Imeli smo priložnost za zmago, a zaradi odločilnega dejavnika do nje nismo prišli. Vsi ste videli, kaj se je dogajalo in kaj so si gledalci mislili o tem,« je prst na sodnike usmeril trener Krke Simon Petrov, ki ni mogel računati na obolelega Marka Jošila.

V Beograd so košarkarji Olimpije odpotovali z mislijo po senzaciji, a je realnost takšna, da niso niti za trenutek resneje ogrozili Crvene zvezde. Pri Ljubljančanih se je predstavil novi organizator igre Nenad Miljenović (16 minut, štiri točke in asistenci), ki s soigralci praktično ni opravil niti enega treninga. Na tekmi je nastopil z dresom Domna Lorbka (manjkal je zaradi lažje poškodbe zapestja, ki jo je staknil na petkovem treningu), ki so mu prelepili priimek na hrbtu. »Crvena zvezda je bila boljši tekmec. Po nekaj zaporednih porazih so pokazali svoj pravi obraz in dokazali, zakaj so vodilno moštvo lige ABA. Mi smo v prvem polčasu zaigrali s preveč spoštovanja do naših tekmecev in brez prave energije. Po glavnem odmoru je bilo težko nadoknaditi 20 točk zaostanka. Za nami je peklenski mesec, upamo pa, da bomo s treningi dvignili raven svoje igre in se dokopali do desetega mesta na lestvici, ki prinaša obstanek v ligi ABA,« je misli strnil trener Olimpije Saša Nikitović.

Liga ABA, drugi izidi 18. kroga: Mega B. – Zadar 85:97 (19:20, 45:50, 65:75, Mišković 25; Vaughn 23), Cibona – Partizan 59:83 (16:20, 32:41, 46:63, Ljubičić 18; Gagić 16), Igokea – Cedevita 75:78 (15:21, 28:40, 54:59, Luković 22; Cook 17), jutri ob 18. uri: Budućnost – Mornar.