Romunske in slovenske prvakinje so tekmice v drugem delu tekmovanja že tretjo sezono zapored, sobotna tekma v Bukarešti pa je bila že peta medsebojna. Gostiteljice, evropske prvakinje iz leta 2016, so zmagale že petič zapored in si spet povečale možnosti za napredovanje v četrtfinale in v lovu za četrto zaporedno uvrstitev na sklepni turnir četverice, na katerem so bile pred tremi leti prve, v letih 2017 in 2018 pa tretje.

Ekipa srbskega trenerja Dragana Đukića, ki je nedavno zamenjal Šveda Magnusa Johanssona, je na začetku proti Krimu nekajkrat zaostajala za dva gola, prvič pa je povedla šele v 13. minuti (6:5). V končnici prvega polčasa se je razigrala Črnogorka Jovanka Radičević, ki je v zadnjih šestih minutah dosegla štiri gole in Romunke so na odmor odšle s plus pet (16:11). Ista igralka, ki je skupaj dosegla kar deset golov iz 13 strelov, je v 40. minuti poskrbela tudi za rekordno prednost devetih golov (22:13). Že takrat je bilo jasno, da bodo krimovke, ki so se v nadaljevanju najbolj približale na pet golov zaostanka (prvič pri 17:22, zadnjič pri 22:27), po uvodnem domačem porazu proti Kristiansandu še drugič zapored klonile.

K porazu Krima, ki ga je v Bukarešti spodbujalo 40 navijačev (igralke so za pot z avtobusom do Romunije potrebovale skoraj 20 ur), so štiri nekdanje igralke ljubljanskega kluba skupaj prispevale kar 19 golov (Andrea Lekić 6, Dragana Cvijić in Elizabeth Omoregie po 5, Barbara Lazović 3), brez gola pa sta ostali vratarka Jelena Grubišić in krožna napadalka Oana Manea. Trener Uroš Bregar je po tekmi dejal: »Začeli smo sicer zelo dobro, potem pa nismo izkoristili nekaj lepih priložnosti, kar je Bukarešta seveda hitro kaznovala. Na koncu prvega polčasa smo z igralko manj naredili nekaj napak in razlika je narasla na pet golov. V drugem polčasu smo jih lovili, a so se na našo žalost še bolj odlepile in zasluženo zmagale.«

Izidi 2. kroga drugega dela v skupini 2: CSM Bukarešta – Krim 32:26 (16:11), Ferencvaroš – Györ 32:32 (16:15), Kristiansand – Thüringer 31:24 (16:12).