Pojdimo po vrsti:

– Nesorazmernost in opredeljenost v poročanju o trenutni vladi Marjana Šarca sta bili v nebo vpijoči, desnici (SDS in njenemu predsedniku) je bilo namenjenih kar nekaj minut za resno, državniško »nakladanje« o vseh grehih premierja in njegove vlade, Šarca pa so »opremili« le z izjavo (sicer zelo verodostojno in boleče resnično) o pionirskih čepicah in o tem, da je šlo za napajanje levice z »antijanšizmom«. Pravzaprav se tako odkritega zagovora bivšega predsednika vlade Janeza Janše in njegovega »pogumnega izstopa« iz komunistične partije ne bi sramovali niti na njegovi televiziji Nova24TV. In kar dišalo je po zaslugah Janše za osamosvojitev; škoda, da je umanjkal le tisti del o trgovini z orožjem, ki ga (razen redkih posameznikov) niti omeniti ne upajo.

– Kot trska v oko me je zbodla informacija, da so organi EU objavili poročilo o 3,5 milijarde evrov, ki da letno izpuhtijo iz Slovenije za podkupnine. Tri in pol milijarde v enem letu! Alarm zvoni! Kje so zdaj raziskovalni novinarji RTV SLO? Saj ne bo težko dobiti informacij iz Bruslja. Ali pa se povežite na javnem zavodu s katerim od evroposlancev, morda Lojzetom Peterletom, ki si tako želi še četrti mandat. Če boste na TV SLO ostali tiho po tem in se je vaše delo končalo zgolj z vrženo kostjo, si plače ne zaslužite.

– V prispevku je bila vsaj dvakrat omenjena delitev Slovenije na dva pola in škodljivost takega početja. Verjamem, spoštovani bralci, da ste takoj pomislili, na koga so mislili na TV SLO kot krivca – uganili ste: Levica in leva Šarčeva vlada sta krivi za to. Še dobro, da imamo (prosto po RTV SLO) SDS in Janeza Janšo, ki skrbita, da se ne bi nestrpnost preveč razširila in ogrozila interesov Slovenije.

– Na trdo so se lotili tudi Borisa Kobala zaradi njegovega (nepotrebnega) plagiata in ga zaradi zavržnega dejanja pošiljali v pokoj, v skladu s politiko dvojnih meril pa seveda v pokoj niso pošiljali Janeza Janše (zaradi njegovih zavržnih dejanj); še več, v tej isti oddaji je dobil celo priložnost deliti nasvete o dvojnih merilih.

V odjavni špici oddaje so bili zapisani trije odgovorni: Jadranka Rebernik kot komentatorka, Dejan Ladika kot urednik notranjepolitičnega programa in Manica Janežič Ambrožič kot odgovorna urednica. Pričakujem javni odgovor vsaj enega od treh imenovanih, najmanj okoli novice o treh in pol milijardah, če je že vse drugo drobiž in če je od politike neobremenjeno novinarstvo previsok cilj.

Srečo Knafelc, Krvava Peč