Čebašek je športno pot začel pri ljubljanskih Parkljih. Po dveh letih odsotnosti s parketov se je jeseni 2014 na sceno vrnil v dresu nekdanjega mariborskega prvoligaša, sezono pa končal pri šoštanjski Elektri. Za tem je v domovini igral še pri Zlatorogu in Hopsih, v dresu katerih je postal najkoristnejši košarkar prvega dela Lige Nova KBM. Poleti 2017 se prvič podal na tuje. V Belgiji je okrepil zasedbo Liege Basket, to sezono pa je v isti ligi začel pri kengurujih iz Mechelena. Na 13 tekmah je v povprečno dobrih 15 minutah 4,2 točkama dodajal 2,4 skoka.

V preteklosti je bil Čebašek član reprezentance do 18 in 20 let, minulo jesen pa debitiral tudi v članski reprezentanci. V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu je odigral zadnje štiri tekme in v dobrih 12 minutah v povprečju točki in pol dodajal 2,8 skoka.

Novinec bo koprskim tigrom skušal pomagati že v drugi polovici te sezone, v kateri se bodo borili za tri lovorike. V ligi Aba 2, skozi katero se želijo prebiti med regionalno elito, se bodo v končnico podali kot prvouvrščena ekipa rednega dela, ob tem so si v državnem prvenstvu že zagotovili nastop v ligi Nova KBM za prvaka, 16. in 17. februarja pa bodo v domači Areni Bonifika skušali ubraniti naslov v pokalu Spar.