Nekaj pred šesto uro zjutraj je v tragični nesreči v Celju umrl 28-letni pešec z območja Šentjurja. 26-letni voznik osebnega vozila, doma z območja Celja, je vozil iz smeriCelja proti Laškem. Na prehodu za pešce pri Železniški postaji v Celju jetrčil v 28-letnega pešca, ki je po do sedaj zbranih podatkih cesto prečkalpri rdeči luči na semaforju, so sporočili s policije.

Z levim ogledalom trčil v peško

Nekaj po osmi uri zvečer je sinoči 69-letni voznik avtomobila v Mariboru pri speljevanju s parkirišča z levim bočnim ogledalom trčil v 69-letno peško. Ta se je ob padcu po cesti huje poškodovala. Po navedbah policistov so jo odpeljali v mariborski UKC.

Policisti so ugotovili, da peška med hojo po vozišču v neosvetljenem naselju, kjer ni pločnika ali pešpoti, na vidnem mestu na strani, obrnjeni proti cesti, ni nosila svetilke, ki oddaja svetlobo, ki je vidna iz prednje in zadnje strani ali odsevnega telovnika živo rumene ali oranžne barve z odsevnimi trakovi bele barve. Zaradi tega ji bodo izdali plačilni nalog.

Ugotovili so tudi, da je imel voznik v organizmu 0,07 mg/l alkohola, kar je še v mejah dovoljenega. Zaradi povzročitve prometne nesreče ga bodo kazensko ovadili.